Bli med og spleis til de som sliter mest

Velkommen: Gro Johnsen, frivillig i Røde Kors og kjøpmann Johnny Guthe vil bidra med mat og varme til vanskeligstilte i jula.

Velkommen: Gro Johnsen, frivillig i Røde Kors og kjøpmann Johnny Guthe vil bidra med mat og varme til vanskeligstilte i jula. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ensomhetsfølelsen kan bli knugende for dem som ikke har familie rundt seg i jula. Frivillige i Røde Kors og næringslivet vil hjelpe.

DEL

Gro Johnsen jobber som frivillig i Røde Kors og er så takknemlig for all hjelpen.

– Jeg begynte å grine når jeg fikk beskjed om at en butikk i byen hadde sponset oss med 30 fleecegensere. Nå blir det jo julegaver på de vanskeligstilte, og hun fortsetter:

– Vi vet jo at det er mange av våre gjester som er uten familie, og det er særdeles tungt ved juletider, da ensomhets følelsen kan bli veldig forsterket. Vi frivillige på varmestua synes det er viktig å kunne tilby mennesker litt ekstra varme og sosialt samvær med god mat i denne høytiden.

Oppretter spleisekonto

Flere frivillige og andre har derfor startet en spleisekonto i banken. Hvis du har litt til overs på julebudsjettet, så kan du gi ditt bidrag for å gi narkomane og bostedsløse en verdig og fin jul med litt ekstra god mat med julekos og juleglede.

Kjøpmann Johnny Guthe som selv sponser god julemat til de som trenger det aller mest, synes det er fint å gi bidrag til lokalsamfunnet, og til de menneskene som har det ekstra vanskelig.

Populær varmestue

Gro Johnsen sier at de har i gjennomsnitt 15–20 brukere innom hver lørdag formiddag. Det kan være inntil 35 personer. Det er en overvekt av menn, og hun forteller at det er fem-seks kvinner som benytter seg av tilbudet. Johnsen er litt urolig for at hun stadig ser yngre brukere i begynnelsen av 20 åra.

– Vi ønsker å rette en stor takk til de bidragene vi allerede har fått inn, takke de som opprettet «Spleisen», sier Johnsen.

Hun håper veldig at de kan få et såpass stort bidrag på «spleisen», at gjestene, som hun kaller dem, til og med kunne fått varme klær i julegave.

God mat og fleecegensere er i hvert fall sikret i julehøytiden. Gro Johnsen og de andre frivillige opplever en stor glede når de ser en slik generøsistet.

Røde Kors Sandefjord tilbyr varmestue som et lavterskeltilbud til byens vanskeligstilte. Varmestua har til vanlig åpent på lørdager i tiden 12.00 – 14.00 hele året.

Bidrag kan du gi til Vipps omsorg: 70420 merkes «Varmestua».

Artikkeltags