Gå til sidens hovedinnhold

Sandefjord Senterparti ønsker å styrke de akuttmedisinske tjenestene i hele Sandefjord

Artikkelen er over 1 år gammel

Sandefjord Senterparti er opptatt av at tjenester skal være nær folk i hele kommunen. Kommunen har sammen med spesialisthelsetjenesten et felles ansvar for akuttmedisinske tjenester utenfor sykehus.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sykehuset har ansvar for Ambulansetjeneste, kommunen har ansvar for legevakt. Etter omlegging til ny kommune har innbyggere i gamle Andebu og Stokke fått ny legevakt, denne fungerer bra men vi har ingen velutstyrt legevaktbil.

Det finnes i dag gode løsninger som kan være til stor nytte for pasienter som har behov for legetilsyn der de er. Senterpartiet ønsker å legge til rette for at Sandefjord skal få en egen velutstyrt legevaktbil med topp moderne utstyr for å kunne ta gode vurderinger for de pasienter som har behov.

Både som støtte til livreddende tiltak, men først og fremst til de syke pasientene som gjerne har best av å få behandling der de bor. Enten om det er hjemme, i en omsorgsbolig eller institusjon. I dag må en del syke pasienter transporteres inn til legevakten for å få gjort en god vurdering. Ny teknologi gjør det i dag mulig å gjøre undersøkelser hjemme, som man tidligere måtte gjøre på et legekontor.

Senterpartiet stiller spørsmål rundt hvorfor ikke Sandefjord også har en slik tjeneste til våre innbyggere?

Vi mener innbyggerne i Sandefjord trenger og har behov for en styrking av mobile tjenester som et supplement til ambulansetjenesten.

Sandefjord Senterparti ønsker i neste periode å etablere en legevaktbil i hele kommunen. Gjerne i samarbeid med Ambulansetjenesten.

Sandefjord Senterparti ønsker et teknologi og innovasjons løft innenfor hjemmetjeneste, trygghetsalarm og akuttmedisinske tjenester, gjerne med bruk av lokalt utviklet teknologi som kan gi innbyggerne enda bedre tjenester.

Sandefjord Senterparti ønsker at kommunale bygg skal utstyrets med hjertestarter som er tilgjengelig og kjent for befolkningen med appen 113.no.

Kommentarer til denne saken