– Det har ikke vært en lett beslutning å ta, selv om jeg har fundert på dette i mange måneder. Jeg ønsker å være åpen om at jeg har slitt de siste fire årene med depresjon og angst og har gradvis kjent at gleden med fotballen har forsvunnet, sier han til klubbens nettsider.

Södlund fikk bare én kamp for Sandefjord i årets sesong. Den kom i 1-0-seieren over Odd i mai. Selv om 25-åringen er ferdig med sin egen karriere i toppfotballen, skal han fortsette i Sandefjord som trener.

– Mye kynisme i eliteidretten

Södlund uttaler at han gjerne vil være til hjelp for andre med de samme plagene – derfor forteller han sannheten og den virkelige årsaken til at han nå velger å gi seg

– Det er mye kynisme i eliteidretten – og jeg har siden barnsben av vært plaget av en altfor sterk prestasjonsangst. Blitt vurdert av folk som overhode ikke kjenner meg – men bare målt meg på prestasjon. Det orker jeg ikke lenger. Jeg ønsker meg en annen hverdag, uttaler han til klubben.

– Vil bli sterkt savnet

Neste år skal han jobbe på FFO og trene G19-laget i Sandefjord Ballklubb, hvor han spilte da han var liten.

Sandefjord Fotball skriver på sin side at han vil bli sterkt savnet i SF-miljøet, og Södlund selv uttaler at når han først bestemmer seg for å gi seg med fotballen, er det «helt nydelig» å gi seg der han trives best.

Les også

Ta med bror, søster, mamma, pappa, kompisen, kjæresten, naboen eller bare en random fyr. Ta dem med og gi gutta det siste lille pushet til å klare dette!