– Alle kjenner eventyret om Peter Pan. Denne gangen har vi laget en versjon av den originale Broadway-oppsetningen, som jeg har arbeidet lenge med, sier Frode Rismyhr.

Han er kjempefornøyd med de han jobber sammen med i Teaterforeningens største satsing noensinne.

– Det er et utrolig bra team å samarbeide med. Prøvene så langt har gått veldig bra. Det er svært dedikerte personer som har hovedrollene. Jeg er spesielt imponert over Sindre Stensland-Larsen, hovedrolleinnehaveren. Han er bare 12 år gammel, og mye av forestillingen henger på hans skuldre. Han er utrolig dyktig, skryter Rismyhr.

Viktig å øve på Hjertnes

Regissøren er utrolig glad for at alle i Peter Pan får anledning til å øve i Hjertnes de to siste ukene inn mot forestillingen. Det er nemlig ingen selvfølge.

– Da blir all ting enklere: Sang, koreografi, regi. Denne jobben er utrolig gøyal, sier Rismyhr.

Og han legger ubeskjedent til:

– Dette blir tidenes teaterforestilling og musikal. Folk har virkelig noe å glede seg til. Jeg har sett Peter Pan i flere oppsetninger. Men ingen har vært bedre eller mer gøyal enn denne versjonen, lover Rismyhr.

– Forestillingen vil røre publikum. De vil begynne å grine. De vil bli rørt. Jeg gleder meg, sier han.

Avslappede hovedrolleinnehavere

Flere av hovedrolleinnehaverne – Peter Pan (Sindre Stensland-Larsen), Kaptein Krok (Robin Horsgaard Larsen) og Wendy (Victoria Verdu) pratet med avisen i en kort pause i helgen. Selv om de har lagt travle dager bak seg, og kanskje har enda travlere dager foran seg fram mot premieren, virket de tre veldig avslappet.

Mikkel Øvrum, Aurora Christensen og Ronja Ramberg Olufsen skal være Lost Boys. Alle de unge skuespillerne kjenner til eventyret om Peter Pan – men det er mye å lære og huske.

– Vi har det meste under kontroll nå, sier Robin.

– Men vi har fortsatt mye å jobbe med, sier Victoria.

– Dette er en helt annerledes utgave av «Peter Pan» enn den jeg har lest tidligere, sier Sindre.

Alle skuespillerne gledet seg da kulissene begynte å komme opp i helgen.

– Det er alltid spennende når man får kulisser og kostymer på plass. Da begynner vi å få helheten og strukturen i hele stykket, sier de Sindre, Robin og Victoria.

Fem av ungdommene skal fly

Fem av skuespillerne skal fly i Peter Pan. Den som vil fly mest, er Sindre: Peter Pan skal fem meter opp i lufta, og 18 meter fram og 18 meter tilbake over Hjertnesscenen.

– Jeg har aldri flydd tidligere, sier Sindre med et smil.

– Spent?

– Ja, det er jeg. Jeg gleder meg, sier Sindre, og bedyrer at han ikke har høydeskrekk. Det tror vi ham på, han er nemlig skihopper – og de som setter utfor en hoppkant, er jammen ingen pyser ...

- Jeg gleder meg til å fly, jeg også, sier Victoria.

Det kom en spesialist fra Sverige ihelgen, som satte opp maskinene som benyttes når hovedrolleinnehaverne skal fly.

– Sommerfuglene vil komme

Ingen av ungdommene virker synlig nervøse når de snakket med lokalavisa.

– Vi er ikke nervøse. Det meste sitter nå. Men jeg tror nok sommerfuglene kommer før forestillingen, særlig før premieren. Det er jeg sikker på, sier Robin, og legger til.

– Det er helt greit å ha sommerfugler foran alle forestillinger. Da yter du gjerne ditt aller beste, mener han.

Ungdommene håper på full sal under alle de 11 forestillingene – selv om det er litt skummelt.

– Vi håper at mange fra skolen vil se forestillingene, særlig fra klassen. Men det er litt skummelt at de kommer for å se på oss også, mener Mikkel, Aurora og Ronja.

– Det er greit at det er mørkt i salen, slik at jeg ikke ser noen og får konsentrert meg, sier Sindre med et smil.

Lange dager blir lengre mot premieren

Alle de unge skuespillerne erkjenner at det har vært mange lange dager med øvelser. Og de tror på enda lengre dager fram mot premieren: Bare det beste er godt nok for publikum under de 11 forestillingene som er planlagt.

– Vi har lagt ut billettene for salg, og det er ikke lenge før premieren er utsolgt. Vi er veldig fornøyd med billettsalget så langt, sier presseansvarlig Gunn Ramberg.

Mange har sagt at de ønsker å få med seg årets storsatsing på teaterscenen – godt vant som de ble etter blant annet Oliver i fjor høst.

– Vi håper publikum er kjappe til å sikre seg billetter til den dagen de ønsker å se forestillingen, sier Ramberg.