Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det på tide å komme seg ut

Artikkelen er over 4 år gammel

Sandefjord Turistforening inviterer til Norges største søndagstur. Den går til Melsomvik søndag.

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres to ganger i året over hele landet.

- Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, en dag for alle uansett erfaring. Sandefjord Turistforening inviterer til Kom deg ut-dagen på stranda i Melsomvik. 

Her treffes barnefamilier til lek og moro, og kan teste aktiviteter som kajakk, slakk line, natursti, orientering, spikking og grilling forteller Kirsten Hegge i Sandefjord Turistforening.

Startskuddet for friluftshøsten

Målet med Kom deg ut-dagen er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen, og å tilegne seg ny kunnskap.

- Vi håper at Kom deg ut-dagen kan være startskuddet for en aktiv høstsesong med turer og høsting av naturens spiskammer. Og har man lyst til å treffe nye turvenner, er dette rett dag å bli med på. Her blir det en fin miks av turglade små og store, sier Kirsten Hegge.

Prøv en natt i naturen

Drømmer du om en natt i telt, men lurer på hvordan du skal komme deg ut? Eller kanskje du har en drøm om å sove i gapahuk eller ute under åpen himmel? Sandefjord Turistforening starter Kom deg ut-dagen med en natt ute i friluft, fra lørdag til søndag.

– Vi håper flest mulig har lyst til å overnatte ute med oss lørdag 2. september. Det blir en morsom og spennende tur for hele familien, og en god anledning til å få en litt annerledes lørdagskveld. Turen er en del av det landsomfattende arrangementet «Natt i naturen», der friluftsorganisasjonene utfordrer flest mulig til å overnatte ute og oppleve gleden ved å våkne opp i villmarka, sier styreleder Ragnar Standal.

Barnefamiliene strømmer ut

At interessen for friluftsliv er stor er det ingen tvil om. Medlemstall fra DNT viser en stor økning i barne- og familiemedlemmer og foreningen nådde nylig milepælen 300.000 medlemmer. 

– I Sandefjord Turistforening nærmer vi oss 2.600 medlemmer. De som bor i Andebu og Stokke har i dag sine medlemskap i Tønsberg og Omegn Turistforening. Vi håper at vår forening kan få vist oss fram til alle som kommer på Kom Deg Ut-Dagen i Melsomvik, forteller Kirsten Hegge.

Kommentarer til denne saken