I de senere årene har tilhørerne blitt færre og færre. De faste som stiller er 17.mai-komiteen og representanter fra forsvar og lotter.
Ifølge representant for sangforeningen er det altfor få andre frammøtte.
«Det blir det færre år for år, som følge av at de som vet å sette pris på dette blir eldre, og noen faller bort. Snart blir sangforeningen med sine 55 mann største aktør. De synger for 20 – 40 fremmøtte», skriver foreningen i en e-post til avisa.
De unge som mistet livet sitt og som ligger gravlagt akkurat på dette stedet på Ekeberg er: To russiske krigsfanger, seks kanadiere og én brite som var mannskap på flyet som styrtet ved Jahres Fabrikker i 1944. Flyets minelast eksploderte og drønnet kunne høres helt til Bugården. Flere lokale sandefjordinger døde også som følge av flystyrten.
LES MER OM DEN DRAMATISKE STYRTEN
Under en tidligere minnemarkering har Bjørn Hoelseth fortalt om de russiske fangene:
«De to unge russerne var med i en gruppe på 200 krigsfanger som ble stuet sammen i tyskerbrakker nedenfor jernbanen, der rutebilstasjonen er nå. De kom til Sandefjord i november 1941. Fangene hadde lite mat og fikk en brutal behandling. Disse to fangene ble skutt da de forsøkte å ta imot matpakker fra snille nordmenn. De døde ved piggtrådgjerdet som skilte dem fra friheten».
– Det ville være synd om en slik markering skal dø hen på grunn av manglende tilhørere og interesse. Det er historien som har formet oss som land og folk. En viktig del av vår nære historie er på Ekeberg og dette må formidles og minnes på igjen og igjen, skriver foreningen.