I midten av januar skal det arrangeres en stor festaften for å markere starten på den nye Sandefjord kommune.

Svein Rustad er hyret inn som kunstnerisk leder, og en av de tingene som skal skje denne kvelden er en musikalsk hyllest til kommunen.

Musiker og komponist Hans Mathisen har skrevet et bestillingsverk som skal framføres av Sandefjord Storband og Vestfold Symfoniorkester.

Til musikkstykket ønsker de nå bidrag, motiver som sammen med musikken skal skape en historie om kommunen.

Her ønsker arrangørene bilder fra alle kroker og kriker i kommunene, og som viser de nære flotte tingene fra din plass i kommunen. Det gode bildet som viser en situasjon, en hendelse eller et sted som alle burde får ta del i.

Bilder av alt

– Vi ønsker at alle som blir innbyggere i den nye kommunen skal sende inn bilder som viser: «Dette er oss, vi i den nye kommunen». Vi ønsker de skjulte perlene som mange ikke kjenner, som du synes det er verdt å dele, men også situasjoner og de små nære ting. Og vi trenger mange bilder, så her er det bare å finne fram dem som du synes må være med, sier Hans Mathisen.

 

Selv synes han det har vært kjempestas å få være med på si hva vi har her i byen, er han veldig spent på hva som blir sendt inn av bilder.

Bildene skal passe inn med musikken, så det blir en spennende prosess. Allegro er hentet inn for å sette sammen den visuelle presentasjonen.

Til å samle inn og foreta utvelgelsen av disse bildene, er Vestfold Fotoklubb blitt med som dugnads-samarbeidspartner. Bildene skal sendes inn til deres nettside.

Klubben har plukket ut en gruppe som skal foreta utvelgelsen av bildene.

Ikke konkurranse

– Vi ønsker oss alle typer bilder. Dette er ikke en konkurranse, dette er en mulighet til å vise fram noe bra og flott som finnes i de tre kommunene. Vi trenger ikke bare de beste bildene rent teknisk og komposisjonsmessig. Vi trenger bildene som har en verdi og som viser mangfoldet vi har i den nye flotte kommunen, sier leder i Vestfold Fotoklubb, Finn Bjurvoll Hansen.

Bildene som sendes inn skal både brukes til «musikkfilmen» som skal vises fram, men det skal også lages en fotoutstilling som skal vises fram i foajeen på Hjertnes kulturhus av innsendte bidrag.

Fristen for å sende inn er 8. desember, da starter arbeidet med å velge ut bildene.

Slik gjør du for å få lastet opp bildene dine:

  • Gå inn på www.vestfoldfotoklubb.no. Her kan du klikke deg inn for å laste opp dine bilder.
  • Eller du kan gå til Sandefjord kommunes nettsider eller Facebook-side, som også vil peke til nettsiden til fotoklubben.