Musikerne får nye stoler

KONSERTSTOLER: FESTIVAL-KLARE: Festivalsjef Sean  Lewis har hentet 16 stoler fra Sverige. Slik skal musikerne under Fjord Classics kunne sitte riktig under konsertene i Sandefjord kunst- og kulturkirke. FOTO: Vibeke Bjerkaas

KONSERTSTOLER: FESTIVAL-KLARE: Festivalsjef Sean Lewis har hentet 16 stoler fra Sverige. Slik skal musikerne under Fjord Classics kunne sitte riktig under konsertene i Sandefjord kunst- og kulturkirke. FOTO: Vibeke Bjerkaas

Artikkelen er over 1 år gammel

Når Fjord Classics ønsker velkommen til sin åpningskonsert tirsdag 2. juli klokken 18.00 i Sandefjord kunst- og kulturkirke skal musikerne sitte godt.

DEL

– Jeg har vært i Sverige for å hente stoler til musikerne som kommer. De må sitte godt for å prestere på sitt aller beste, sier festivalsjef Sean Lewis.

En gammel rørstol fra 70-tallet er ikke bra nok når proffe musikere kommer for å holde konserter. I tillegg til å bli godt tatt vare på under festivalen, skal alt legges til rette for å minske mulighetene for belastningsskader.

– Disse stolene kan justeres i høyden. Ikke alle musikere er like høye. De kan også tippes, forklarer Lewis.

– Det er viktig at de ikke har armlener. Vi må ha armene fri, sier fiolinist og kunstnerisk leder for festivalen Camilla Kjøll.

Ifølge Kjøll er det ikke alle som tenker på at en musiker må sitte stille i mange timer.

– Her er det ikke slik at vi er tilgjengelige via mobiltelefon for eksempel. Er man på konsert så må alt annet vente, smiler hun.

De 16 nye stolene var en gave fra Sparebank 1 BV stiftelsen.

– Vi setter veldig stor pris på dette og stolene blir stående i Sandefjord kunst- og kulturkirke etter festivalens 10 konserter fra 2. til 5. juli, sier Lewis.

LES MER: – I år er temaet «Pøbel». Det blir rått, uslepent og uforglemmelig (+).

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken