– Mamma, har du også blinkesko?

BLINKESKOENE DA: Den gang var det ikke mulig å lade sine blinkesko. Det kan du faktisk gjøre nå.

BLINKESKOENE DA: Den gang var det ikke mulig å lade sine blinkesko. Det kan du faktisk gjøre nå. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Som erfaren voksenperson styrtet jeg om bord på Color Lines ferje til Kiel i påsken, med ungene på slep. Vi kastet fra oss kofferter og bager på lugaren og durte videre med heisen opp til etasje 12. etasje.

DEL

SkråblikkDer var vi alene ved kassa til badelandet. Jeg bestilte to barnebilletter med slush og bading, samt én voksenbillett. Vi skulle ha kvalitetstid, tvillingene mine og jeg. Og det var der, i garderoben – etter besøket i Aqualand, at jeg så den lille skjønne jenta. Det vil si, jeg så skoene hennes først, før jeg fikk øye på de dansende, sorte krøllene. For skoene hadde sitt eget diskotek og sendte av gårde blink etter blink i alle regnbuens farger.

Wow! Det har skjedd mye på skoblinkefronten også, slo deg meg – og jeg tenkte tilbake på den gangen mine egne var 3–4 år.

Eldstemann hadde behov for nye sko. Det måtte være fritidssko med borrelås til bruk i barnehagen, blant annet. Vi hadde fått litt fri en lørdag og skulle ha slik tilmålt kvalitetstid, uten tvillingsøsknene på slep.

Så trålet vi byens skobutikker. For her var det ikke hva som helst som skulle handles inn, det var slike fantastiske sko med blinkende lys. Ønsket var uttalt høyt opptil flere ganger, så da ble dette byturens mål.

På hjørnet av Storgata og Kongens gate i Sandefjord lå det en skobutikk som også hadde sko til de minste. I skyggen på vei opp den lille steintrappa så jeg en tilbudskurv – og tenk, der lå det et par hvite fritidssko i størrelse 35, som passet til meg!

Jeg tok dem med meg inn og vi kikket etter blinkeskoene til guttungen. Inne i butikken ble det mye hopping foran speilet før avgjørelsen var tatt.

Jo da, disse skoene med biler og lys var midt i blinken! Jeg betalte fornøyd for to par sko før vi gikk ned til torget for å kjøpe is. Så bar det hjem med skoene dinglende i pose på bytrilla. Da vi kom hjem dro vi for gardinene i stua og satte på diskomusikk. Her skulle det danses for å teste ut nye sko. Til rytmer fra «Shake It Off» med Taylor Swift. Guttungen insisterte på at jeg også skulle ta på meg mine nye sko ... da ble det nemlig dobbeltdisko...

- Mamma har du også blinkesko, spurte guttungen ganske så imponert i stemmen. Å jaggu så hadde jeg nettopp det!

Slik kan det gå, når man handler til seg selv i en fart med små på slep. Har man i tillegg så små føtter at sko fra barneavdelingen passer perfekt, da må man holde tunga rett i munnen på skoshoppingen.

Man lærer faktisk ett og annet på veien som mor.

Da tvillingene og jeg avsluttet badingen på båten til Kiel, sto køen til langt ute i heisoppgangen. Smilende forlot vi de hylende ungene og deres pannesvette foreldre. Nå var det tid for buffet og show, denne gangen helt uten blinkesko.

Artikkeltags