Minst 271 julegaveønsker skal henges opp på Torvets juletre i desember. Du kan være med på å oppfylle dem.

IKKE FOR SENT: Else-Gro Andersen (t.h.) og Gro Johnsen i Sandefjord Røde Kors har fått inn mange julegaveønsker fra barn i Sandefjord. De tar imot ønsker helt fram til 18. desember.

IKKE FOR SENT: Else-Gro Andersen (t.h.) og Gro Johnsen i Sandefjord Røde Kors har fått inn mange julegaveønsker fra barn i Sandefjord. De tar imot ønsker helt fram til 18. desember. Foto:

Lørdag 1. desember skal 150–200 julegaveønsker fra barn, som lever i familier med trang økonomi, henges opp på juletreet på Torvet. I løpet av desember etterfylles treet med enda flere ønsker, og byens borgere kan være med å oppfylle disse.

DEL

I slutten av oktober fortalte Else-Gro Andersen og Gro Johnsen i Sandefjord Røde Kors at de ønsket seg julegaveønsker fra barn i alderen 0 til 18 år. Konseptet som ble lansert i fjor, med julegaveinnsamling for barn som ikke er så godt stilt økonomisk, gjentas nemlig i år. Byens borgere får dermed nok en mulighet til å ta med seg et ønskekort fra julegrana på Torvet, kjøpe inn en gave og levere den på avtalt sted.

I fjor ble 700 gaver kjøpt inn til stor glede for over 300 barn. Nå er årets julegaveaksjon i full gang, og Andersen forteller at julegaveønskene strømmer inn.

– Per i dag har vi fått inn 271 ønsker. Det er cirka 100 flere enn på samme tid i fjor, og det er lenge til jul, opplyser Andersen, som tar imot julegaveønsker helt fram til 18. desember.

Ønsker næringslivet med på laget

Andersen og co. skal henge opp de første julegavelappene på treet på Torvet lørdag ettermiddag. Så når det tradisjonsrike nissetoget ankommer Torvet, er ønskelappene på plass.

– Jeg tror ikke vi henger opp alle denne dagen. Vi begynner kanskje med 150-200, og fyller på etter hvert, informerer Andersen, og legger til at all informasjon som trengs står på baksiden av kortene.

LES OGSÅ: Inviterer til gratis julaften for ensomme som ønsker å feire sammen med mange andre

MANGE ØNSKER: Sandefjord Røde Kors har fått inn nærmere 300 julegaveønsker fra barn. Kommende lørdag skal over halvparten av dem  henges opp på juletreet på Torvet.

MANGE ØNSKER: Sandefjord Røde Kors har fått inn nærmere 300 julegaveønsker fra barn. Kommende lørdag skal over halvparten av dem henges opp på juletreet på Torvet. Foto:

Hun håper flest mulig sandefjordinger trekker et kort, kjøper en gave og leverer den til Sandefjord Røde Kors så snart som mulig.

I tillegg oppfordrer hun byens næringsliv til å støtte prosjektet med midler, for organisasjonen trenger penger for å kunne kjøpe inn suppleringsgaver slik at alle ønskene som kommer inn kan bli oppfylt.

Mulig å vippse

Vintersko og vinterklær er gjengangere på flere av julegaveønskene som har kommet inn. Ettersom dette er dyre gaver å kjøpe inn, har Sandefjord Røde Kors nå lansert muligheten for bidra via Vipps (til Vipps-nummeret 70420 merket med BARN, journ.anm.).

– Det åpnes for å gi et bidrag på Vipps. Vi tenker at det kan være en god løsning for dem som kanskje synes det er for mye å gi for eksempel vintersko eller en vinterjakke. Ved å få slike bidrag kan vi gjøre suppleringskjøp der hvor ønskene ikke blir oppfylt av andre, opplyser Andersen.

LES OGSÅ: Samler inn julegaveønsker fra barn: – Vintersko og vinterklær går igjen

– Skulle vi få inn mye på Vipps, mer enn det vi trenger til julegaver, vil pengene uansett være øremerket til vårt arbeid for barn. Barnas Røde Kors øker og øker, og de to siste onsdagene har vi hatt 44 barn innom. Så behovet for gode opplevelser er stort, fortsetter hun.

Artikkeltags