Du inviteres til viktig dialogmøte: Fahad (24) og Guro (16) deler sterke meninger om inkludering

INVITERER TIL DIALOG: Representant for de folkevalgte Ylka Neziri, innleder Fahad Alexander Waage (24), innleder og leder av ungdomsrådet Guro Øksøy Thorsen og representant for fokusgruppa FellesForum Aida Sadovic ønsker alle i Sandefjord velkommen til dialogmøte om inkludering. FOTO: Vibeke Bjerkaas

INVITERER TIL DIALOG: Representant for de folkevalgte Ylka Neziri, innleder Fahad Alexander Waage (24), innleder og leder av ungdomsrådet Guro Øksøy Thorsen og representant for fokusgruppa FellesForum Aida Sadovic ønsker alle i Sandefjord velkommen til dialogmøte om inkludering. FOTO: Vibeke Bjerkaas

Opplever ungdom diskriminering og rasisme i hverdagen? Hva kjennetegner en kommune med god inkludering for ungdom? Og; Er det større likheter enn forskjeller mellom innvandrere og etnisk norske ungdommer? Det er noen av spørsmålene som skal diskuteres på Scandic Park Hotel i Sandefjord 12. juni.

DEL

I Sandefjord er det 11.500 bosatte med innvandrerbakgrunn, mange av dem er ungdommer. Nå ønsker kommunen å sette søkelyset på hvordan disse har det i Sandefjord, og hva vi kan gjøre for å bli enda bedre som hjemkommune for alle. Møtet 12. juni holdes i regi av FellesForum, som er møteplass mellom kommuneadministrasjonen, folkevalgte og borgere med innvandrerbakgrunn.

Målet er dialog og samhandling for å styrke og forbedre inkludering i Sandefjord kommune.

LES OGSÅ: Ønsker enda bedre inkludering

ØNSKER VELKOMMEN: Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud (fra venstre), representant for de folkevalgte Arne Ludvigsen, representant for fokusgruppa, Aida Sadovic og to av innlederne Fahad Alexander Waage (24) og Guro Øksøy Thorsen (16)  ønsker innbyggerne i Sandefjord velkommen til dialogmøte om innvandrerungdom og inkludering. Med på arrangørsiden er kommunens Eddie Whyte (med ryggen til) og Ivar Ramberg (på vei inn i bildet) FOTO: Vibeke Bjerkaas

ØNSKER VELKOMMEN: Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud (fra venstre), representant for de folkevalgte Arne Ludvigsen, representant for fokusgruppa, Aida Sadovic og to av innlederne Fahad Alexander Waage (24) og Guro Øksøy Thorsen (16) ønsker innbyggerne i Sandefjord velkommen til dialogmøte om innvandrerungdom og inkludering. Med på arrangørsiden er kommunens Eddie Whyte (med ryggen til) og Ivar Ramberg (på vei inn i bildet) FOTO: Vibeke Bjerkaas

Ingen fasit

– Dette har jeg tenkt en del på. Det er et både et spennende og vanskelig tema. Det er ikke noe fasitsvar på hvordan man skal jobbe med inkludering i en kommune. Jeg synes det er gøy å få lov til å dele mine tanker om dette, sier Guro Øksøy Thorsen, som i tillegg til å være leder av ungdomsrådet i Sandefjord også er likestillings- og inkluderingsansvarlig i Vestfold AUF.

Når hun får spørsmål om hun har mange innvandrervenner, så sier hun at hun ikke har tenkt så mye på det.

– Jeg tror ikke så mange unge tenker på om deres venner og bekjente er etnisk norske eller ikke lengre. Foreldregenerasjonen er nok mer opptatt av sånt, tenker hun høyt.

Thorsen gleder seg veldig til å plante noen ideer hos tilhørerne under dialogmøtet. Hun brenner for likestilling og inkludering.

– Jeg ser at visse aspekter i samfunnet kunne vært bedre, og tenker at man da ikke bare kan sitte og se på – men at man må forsøke å gjøre noe med det. Da er det fantastisk at kommunen prioriterer å spørre folket. Det blir jo for dumt om politikere skal sitte og mene noe om innbyggerne uten å spørre dem til råds, sier hun.

INVITERER TIL DIALOG: Alle i Sandefjord ønskes velkommen til dialogmøte om inkludering. Ungdommer og alle som er  opptatt av ungdom og inkludering ønskes spesielt velkommen 12. juni. Det er ikke påmelding til arrangementet. FOTO: Vibeke Bjerkaas

INVITERER TIL DIALOG: Alle i Sandefjord ønskes velkommen til dialogmøte om inkludering. Ungdommer og alle som er opptatt av ungdom og inkludering ønskes spesielt velkommen 12. juni. Det er ikke påmelding til arrangementet. FOTO: Vibeke Bjerkaas

Ønsker alle velkommen

Invitasjon er allerede sendt ut til nærmiljøutvalg, ungdomsorganisasjoner, skoler, lag, foreninger, kommunen, ungdomsrådet, politiske partier og frivillige organisasjoner – nær sagt «hele byen» er invitert.

– Vi vet ikke hvem eller hvor mange som kommer. Dette blir både spennende, lærerikt og gøy, tror Ivar Ramberg, rådgiver strategi og samfunn i kommunen.

De som skal sørge for at alt går knirkefritt for seg er Anja Ramberg Sæther, Eddie Whyte og Ivar Ramberg. Fra kommunen kommer også ordfører Bjørn Ole Gleditsch og rådmann Bjørn Gudbjørgsrud. Sistnevnte skal fortelle om hvilket fokus kommunen har på inkludering og prosjekter i den forbindelse.

I tillegg til Fahad Alexander Waage og Gro Øksøy Thorsen skal Kim Thanh Ngo og Fatma Abukthatar holde innledninger. Innledningene skal etterpå diskuteres i grupper og oppsummeres i plenum. En egen gruppe innvandrere, kalt fokusgruppen skal også bidra under gruppesamtalene. Arrangementet starter klokken 17.30 onsdag 12. juni.

Artikkeltags