Reagerer på skissen til ny kulturarena

PÅBYGG MOT NORD: – Den nye arenaen for kulturlivet må bli mer enn mer enn bare et påbygg, sier Sandefjord Kulturråd. (Illustrasjon: Spir Arkitekter)

PÅBYGG MOT NORD: – Den nye arenaen for kulturlivet må bli mer enn mer enn bare et påbygg, sier Sandefjord Kulturråd. (Illustrasjon: Spir Arkitekter)

Artikkelen er over 1 år gammel

Sandefjord kulturråd har nylig hatt et ekstraordinært møte og oppfordrer byggekomiteen til den nye fleksible kulturarenaen om å se nærmere på flere ting.

DEL

– Vi synes det er prisverdig at våre politikere setter av 50 millioner kroner til ny fleksibel kulturarena. Vi finner også at plassering ved Hjertnes faller inn under behov for sentrumsnær beliggenhet – noe som ble uttrykt fra et bredt kulturliv da vi samlet inn behov i en undersøkelse i 2015, skriver Sandefjord Kulturråd i et brev til avisa.

Kulturrådet ønsker å presisere at dette må bety mer enn bare et påbygg og en fleksibel løsning for teknisk utstyr på Hjertnes kulturhus.

– Dessverre ser vi at hensynet til innlasting har vært så stort at en dominerende rampe mot parken har fjernet muligheten for hovedinngang og åpning derfra, formidler rådet.

Og presiserer; Nå virker «ryggen mot byen» enda bråere. Det hjelper ikke med vinduer i andreetasje fra backstage. Det finnes allerede på Hjertnes.

– Som aktive aktører i kulturlivet forstår vi godt behovet for god logistikk, men synes likevel det er viktig ikke å gå i fella på å sette dette foran andre ikke-tekniske behov, som for eksempel behov for vrimleområder, øvelsesrom, kafé og egne toalettfasiliteter, skriver rådet.

Ifølge kulturrådet er det viktig at den nye fleksible kulturarenaen også skal kunne fungere som en selvstendig enhet for leietakere. Nå oppfordres byggekomiteen å se nærmere på både byutviklingsperspektivet, bruken av arenaen med tanke på frivilligheten og generell lavterskelbruk.

– Så langt er areal og tekniske behov dekket – utover dette er det et godt stykke igjen, konkluderer Sandefjord Kulturråd.

LES OGSÅ: Om to år innvies denne arenaen i Hjertnes

Artikkeltags