Hest og kvinne (22) trengte hjelp ved myr

FIKK HJELP: Den 22 år gamle kvinnen fikk ros av innsatsleder Gunnar Gjone i Sandefjord brannvesen for å ha ventet tålmodig på hjelp i det myrlendte terrenget. Der hadde hun fått hesten delvis over seg etter at den sank og snublet i myra. Fra venstre: Petter Sand, Fredrik Borg, Rytter,Gunnar Gjone.

FIKK HJELP: Den 22 år gamle kvinnen fikk ros av innsatsleder Gunnar Gjone i Sandefjord brannvesen for å ha ventet tålmodig på hjelp i det myrlendte terrenget. Der hadde hun fått hesten delvis over seg etter at den sank og snublet i myra. Fra venstre: Petter Sand, Fredrik Borg, Rytter,Gunnar Gjone. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Brannvesenet i Sandefjord rykket ut for å hjelpe hest og rytter.

DEL

– Stasjon Sandefjord rykket ut til Andebu der en hest trenger bistand ut av en myr, melder Vestviken 110-sentral klokken 13.50 mandag.

Politiet har slitt litt for å lokalisere jenta.

– Det er ikke fare for jenta eller hesten, men hun tør ikke bevege seg med hesten fordi hun er redd den skal sette seg fast, sa vaktleder Arild Reinhartsen ved Vestviken 110-sentral.

De skal befinne seg i nærheten av skianlegget og i retning Revetal.

– Sandefjord brannvesen trener på å hjelpe hester og større dyr opp av myrer. Det er deres spesialfelt, sier Reinhartsen.

Fikk hesten delvis over seg

Klokken 15.21 kunne 110-sentralen melde at hest og rytter er i god behold.

– Vi fikk veldig god hjelp av kjentfolk på stedet, sier innsatsleder Gunnar Gjone i Sandefjord brannvesen.

Stedsbeskrivelsen var diffus og brannvesenet søkte først i feil område. Etter rundt halvannen times leting, lyktes de i å finne jenta ved Hundestua i Andebu helt på grensen mot Stokke.

– Hun var fornuftig som ble stående og vente. Hesten var redd etter å ha sunket litt ned i myra. Jenta hadde da falt av hesten og fått hesten delvis over seg. Hun hadde litt vondt, men mente selv det gikk bra, forteller Gjone.

LES OGSÅ: Brannvesenet i Sandefjord skal bli eksperter på dyreredning

Saken oppdateres.

Artikkeltags