Slet seg til fire poeng

FIRE POENG: Sandefjord Futsal sikret seg fire viktige poeng under helgens serierunde. Ifølge lagets spillende trener og kaptein, Martin Christiansen, spilte Mak Dizar (bildet) en sentral rolle for Sandefjord. – Mak var kjempegod! Han leverte solid innsats i begge kampene, og scoret også mot Utleira, sier Christiansen.  Arkivfoto: Kurt André Høyessen

FIRE POENG: Sandefjord Futsal sikret seg fire viktige poeng under helgens serierunde. Ifølge lagets spillende trener og kaptein, Martin Christiansen, spilte Mak Dizar (bildet) en sentral rolle for Sandefjord. – Mak var kjempegod! Han leverte solid innsats i begge kampene, og scoret også mot Utleira, sier Christiansen. Arkivfoto: Kurt André Høyessen

Sandefjord Futsal jakter medalje i årets eliteseriesesong. Helgens seier og uavgjort sørget for viktige poeng i den sammenheng.

DEL

Før de lokale futsalgutta tok turen til Trøndelag i helgen, lå de på tredjeplass på eliteserietabellen med 10 poeng. Etter kampene mot Vegakameratene og Utleira har «de lilla» nå 14 poeng. Lørdagens oppgjør mot bunnlaget Vegakameratene endte med 2-0-seier, mens møtet med Utleira dagen etter resulterte i uavgjort, 3–3.

Slet mot bunnlaget

Ifølge Martin Christiansen, Sandefjords spillende trener og kaptein, ble møtet med bunnlaget i Orklahallen en skikkelig slitekamp.

– I første omgang hadde vi mange sjanser. Men vi bommet, bommet og bommet, og gikk til pause med 0–0. Heldigvis mistet vi ikke motet, forteller han, og fortsetter:

– I 2. omgang fikk vi en ganske kjapp scoring, signert Marius Anthonisen. Deretter sørget jeg for 2–0 midtveis i omgangen. Etter det hadde vi full kontroll på kampen, og slo Vegakameratene 2–0.

LES OGSÅ: Ny seier til futsalgutta

Søndagens oppgjør i Utleirahallen ble heller ingen «walk in the park» for de lokale futsalgutta. Christiansen og co. hadde forventet et tøft møte med Utleira, som har mange landslagsspillere i sin stall. Og tøft ble det. Utleira sikret seg tre mål i første omgang, før Sindre Svadberg sørget for 3–1 rett før pause.

– Vi spilte en godkjent 1. omgang, men slapp dessverre inn tre enkle mål, sier Christiansen.

Leverte årsbeste

Sandefjordingene brukte pausen til å motivere hverandre til å snu kampen. Laget hadde troen på en snuoperasjon da de entret banen i 2. omgang, og det var nærmest et annet lag som møtte Utleira etter hvilen.

LES OGSÅ: – Når vi spiller på vårt beste, er vi best i eliteserien

– Den 2. omgangen vi leverte var årsbeste! Vi slapp ikke inn noe bak oss, og skapte også mange sjanser. Kollektivt var vi veldig gode, og vi klarte å snu kampen. Marius Antoniusen sørget for 3-2, mens Mak Dizar utlignet til 3–3. Dermed fikk vi snudd kampen, sier Christiansen, som er storfornøyd med de fire poengene laget sikret seg i helgen.

Toppkamp neste

Det gjenstår fortsatt en del kamper denne sesongen, men Christiansen har god tro på at laget kan nå målet sitt.

– Ja, vi tror og håper på medalje. Det er fortsatt innen rekkevidde.

Kommende lørdag får Sandefjord en hard nøtt å knekke. Da venter topplaget Sjarmtrollan i Tromsø. Det blir muligens med Christiansen på benken, ettersom han slo opp en skade i tåa under søndagens kamp.

Artikkeltags