Tap, men ...

NEDE, MEN IKKE FERDIG: Trener Martí Cifuentes og Enriq Valles Prat har sammen med resten av laget noe spennende på gang. Noe som kan snu den tunge perioden klubben er inne i

NEDE, MEN IKKE FERDIG: Trener Martí Cifuentes og Enriq Valles Prat har sammen med resten av laget noe spennende på gang. Noe som kan snu den tunge perioden klubben er inne i

Artikkelen er over 2 år gammel

KOMMENTAR: Det kunne vært enkelt å lage nok en sak på at Sandefjord Fotball gikk på et nytt tap.

DEL

Det kunne også vært enkelt å skrive om at de nå innehar den litt kjipe rekorden med antall minutter uten å score i eliteserien, en rekord som de i løpet av kampen tok fra Tromsø.

Det kunne også vært enkelt å skrive om at det igjen slippes inn ikke bare ett, men to mål på dødball. Nok en gang ender det med tap på grunn av at det ikke gjøres en god nok jobb i egen boks.

Det kunne også blitt skrevet om at Victor Demba Bindia gjør jobben enda vanskeligere ved å sette sin medspiller i en umulig situasjon og at Emil Pallson må ty til ulovlige midler for å hindre en én mot én-situasjon, en handling som gir sitt han sitt andre gule og dermed rødt kort.

Det kunne vært en sak om at det sankes gule kort i et antall som i kortspillet Amerikaner garantert ville sikret deg budet på høyest antall stikk.

Men.

Ser man litt under huden på kampen og tar i betraktning at den nye spanske treneren Martí Cifuentes kun har fått en uke på å sette sitt preg på laget, og at han i dagene før hjemmekampen mot Haugesund har proklamert at det skal være et Sandefjord Fotball som står høyt, ønsker å ha ballen og utfordre motstanderen på deres banehalvdel. Ja da, er vi inne på litt hvordan denne kampen opplevdes.

Er han fornøyd etter dagens kamp? Neppe, fordi han stiller store krav til seg selv og de han jobber med. Men som han selv sier:

Jeg kom hit fordi jeg har tro på klubben og spillerne, vi har akkurat begynt.

Spiller de slik som han ønsker?

– Far from it, er det korte svaret fra trener Cifuentes.

Er han fornøyd med starten? Ja, fordi han opplever gruppa som intelligente, sultne spillere som vil prestere og vil gi skeptikerne feil i sine nedrykksspådommer.

Bearbeide

Halvtomt eller halvfullt? Du bestemmer, tallene fra første omgang viser et SF som har ballen 75 prosent av tiden. Ikke alt de gjør når de har den bakken er bra. På den siste tredjedelen foran målet til motstanderen mangler det fortsatt litt, men alle kan være enige i at sannsynligheten til å lykkes med å score mål og vinne kamper øker jo mer man selv har ballen.

Det er også Cifuentes strategi om man kan kalle det dét. Han ønsker å bearbeide motstanderen, skape rom for medspillerne, rive opp motstandernes forsvar med hurtig forflytning av ball og spillere. Så vi noe av det i dag? I hvert fall de første 15 minuttene. Flere andre perioder i kampen lykkes de med noe det de ønsker å gjøre. Det lover bra for fortsettelsen tenker jeg. Fordi energien i gruppa oppleves som annerledes. Treningene denne uka har vært på et annet nivå. Viljen, sulten, viste seg fram. Det så vi i kampen også. Desverre holdt det ikke til seier, men det ga håp.

Ser man bort ifra to dødballmål imot, noe som Cifuentes selv påpeker må elimineres, overgang til sonemarkering på dødball er nok nytt for guttane. Faste situasjoner imot må det ryddes opp i dersom det skal vinnes kamper og eliteserieplass i 2019.

Så er det mye bra, mye å bygge videre på og rendyrke i tiden framover.

Skapte sjanser

For var du publikum på Komplett Arena denne søndagskvelden opplevde du nok at det var noe lovende over det som ble presentert av våre fotballsparkere. Det var en glød, en intensitet. Det ble vunnet andreballer, det ble løpt og ofret. Det var ikke minst en vilje. En vilje og brennende ønske om å spille fotball og sørge for å straffe et tamt Haugesund-lag. Et bortelag som selv ikke med en mann mer på banen maktet å vise at de ligger mye høyere opp på tabellen enn Sandefjord.

Ja, de hadde allerede to mål og ønsket kanskje ikke å risikere noe, men både Flamur Kastrati, André Sødlund og Pontus Engblom hadde sine besøk som kunne gitt scoring for guttane, men denne gangen var det ikke bra nok og dessverre gikk de målløse av banen.

Det betyr ikke at det bare er å legge seg ned å gjøre seg klar for OBOS-ligaen. Kaptein Gorud oppsummerte kampen enkelt og greit:

– Jævlig tungt akkurat nå, men sett bort fra to dårlige involveringer spiller vi Haugesund av banen, sier han.

Han og guttane har trua, trua på at dette skal lykkes. De er på vei til å finne tilbake til gamle takter, ifølge ham. De er på gang med noe utrolig bra og spennende. Nå handler det om å bare dyrke det som er starten. Gi trenerteamet med Martí Cifuentes, Jordi Gonzalez, Shaun Constable, Geir Ludvig Fevang og Hans Petter Olsen tid.

24. juni reiser de for å kjempe om poengene mot Bodø/Glimt. Jeg tror at det da er tre poeng i flybagasjen hjem fra Nord-Norge.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags