Gå til sidens hovedinnhold

Derfor gleder jeg meg fortsatt over Sykkel-NM

Artikkelen er over 2 år gammel

Enten så elsker du at det er Sykkel-NM i Sandefjord – eller så hater du det. Men er det virkelig så enkelt?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg vet hva jeg tenkte i mitt ikke fullt så stille sinn søndag kveld. Det satt en gråtende seksåring i baksetet med spidermanshortsen på og badeballen klar. Han og jeg skulle kose oss med noen venner i Strandvika på Østerøya. 40 minutter tok det å komme fra krysset av Vesterøyaveien og Framnesveien til utsiden av motorbåtforeningen. Ville det i det hele tatt være mulig å rekke fram? Etterpå skulle jentungen hentes i Foldvik i Larvik.

Men det var ikke engang mulig å komme seg til rundkjøringa i Kilen. Har hun strøm igjen på telefonen? Hva gjør jeg om hun blir stående å vente? Trafikken sto bom fast med biler tett i kø. Det var bare å snu. Men hva gjør jeg med jentungen nå?

Selvsagt løste det seg.

Guttungen og jeg badet på Langestrand i stedet. Jentungen ble plukket opp av noen andre foreldre. Vennene besøkte oss hjemme. Men i Sandefjords Blads spalter og i kommentarfeltene har det flommet over av engasjerte innlegg etterpå. Mange er fortørnet over å ha stått i tettpakket kø. Noen har også klaget på mangelfull informasjon.

LES HER: Arne Christian brukte nesten én time fra Framnes til Kilen: – Jeg måtte gi opp og snu

Men kan vi egentlig klage på mangefull informasjon? Selv om noen flere sikkert kunne fått en sms som ble sendt ut i forkant, er det blitt delt ut informasjon om ritt og løyper i lang tid i forveien. Vi i Sandefjords Blad trykket opp et ekstraopplag på 31.000 eksemplarer av avisen om Sykkel-NM og delte ut gratis. Det har ligget informasjon om rutene gratis på vår nettside. Sykkel-NM har også lagt ut informasjon.

Det har flommet over av informasjon om ruter og veinett. I tillegg må det være lov å forvente at folk faktisk engasjerer seg såpass i det som skjer i eget nærmiljø at de oppsøker informasjon når noe er på gang. Så må det på den annen side være lov å forvente at trafikken kan bli avviklet på de veiene som fortsatt er åpne når det er sykkelritt. Det skjer mye viktig også på søndager. Men her har arrangørene beklaget det som skjedde sist søndag, og lovet forbedring når de samme rutene skal stenges nå søndag. Det er en beklagelse jeg har tenkt å godta.

LES OM DET HER: Tar selvkritikk etter trafikkaoset: – Vi er fryktelig lei oss for det som skjedde

Det må være lov å gjøre feil. Det hører med i en by der det er lov å tenke stort.

Så har jeg tenkt å være med på sykkelfesten søndag. Det blir moro. For vi er vel ikke festbremsere?

ANDRE MENINGER:

Denne festen trenger vi!

Dette bråket har de selv valgt med åpne øyne  

Ja, la oss håpe sluttstrek er satt  

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.