Kenn Roger Hansen er oppvokst på Varden, og har tilbragt store deler av sin ungdomstid på Folehavna. Da han fikk sin egen familie tok han de med ut til perlen ytterst i fjorden for å finne den perfekte, usjenerte badeplassen. Til tross for beliggenheten er det ikke så mange mennesker på Folehavna. Hansen foretrekker å bruke sykkel som framkomstmiddel.

– Det er lang vei ut, men det er verdt det. Det er flott å sykle ut hit, for man kan ta sykkelen med hele veien uten problemer, forteller Hansen

Nære himmelen

Fra parkeringsplassen kan man gå to veier. Den ene fører ut mot de historiske bunkerne. Før kunne man klatre ned i bunkerne, men de har dessverre blitt muret igjen. Den andre, mindre besøkte veien, fører ut mot Hansens faste badeplass. Først må man ta seg gjennom en frodig, grønn skog, men med gode grusveier og oppsatte trapper og plattinger er framkommeligheten god. Vel gjennom skogen åpner landskapet seg, og man kan fylle lungene med sjøluft. Overalt hvor man ser er det svaberg og blått hav. Mellom svabergene er det satt opp broer slik at man kan komme seg helt ut til tuppen. Hansen forteller at han stadig vekk møter dykkere på vei ut mot sjøen.

– Det føles som man har kommet til himmelen. Det er ikke vanskelig å skjønne at dette er balsam for sjelen, sier Hansen med et smil.

I 2013 var Hansen med på et sykkelløp, og da syklet han mye i skogen på Folehavna. Det går helt fint for vanlige folk å sykle der også, men det er en fordel å ha en terrengsykkel.

– Man vil ikke dra herfra

Kyststien går langs hele området, og turmulighetene er upåklagelige. Helt ytterst på svabergene peker Hansen på en fjellknaus som går ned i vannet. Det er familiens faste badeplass, og med hjelp fra sønnen har de forsikret seg om at det går helt fin an å stupe uti. Når han har tid tar Hansen med seg fiskestangen ut til Folehavna.

– Det er ingen tvil om at Folehavna er finest, det er helt nydelig her. Det hender jeg tar med fiskestang og drar ut hit alene. Jeg får ikke alltid så mye fisk, men det gjør ikke noe, det handler bare om å komme seg ut, sier Hansen og legger til:

– Det er så mange perler her, så det er nok å velge i. Man vil ikke dra herfra. Man kan ligge her og se utover, og bare se det skinne i havet. Ingen steder kan måle seg med Folehavna.

Stem fram Sandefjords mest attraktive friluftsområde:

I samarbeid med Sandefjord kommune har vi valgt åtte friluftsområder som gjennom sommeren presenteres i en serie artikler.

Stem slik: Send SBLAD FRI + nummer på område til 2005. Én vinner får et digitalkamera.

Hele byen inviteres til fest på vinnerstedet 6. september!

  1. Preståsen
  2. Hjertnesskogen
  3. Folehavna
  4. Goksjø
  5. Marum
  6. Yxney
  7. Hjertås
  8. Storøya

Har du andre forslag? Tagg et bilde av ditt favorittsted med #sbfri og skriv hvor det er!

ANDRE FLOTTE STEDER I SANDEFJORD: