Braar Flakstad har bodd i Marum hele sitt liv., og håper at når den tid kommer kan sønnen Olaf (3) overta familiegården.

– Det som er så fantastisk med Marum er at det er så kort til byen, men samtidig er det på landet. Nå har det blitt så fint å gå turer på området hele året, sier Flakstad

Man kan nesten si at Marum har alt. Fra lysløyper til golfbane, og ikke minst fiskemuligheter.

 

Både skigruppa, FAU ved Store Bergan skole og Skrubbebygda Nærmiljøutvalg (NMU) har lagt ned utallige dugnadstimer for å sørge for at Marum vedlikeholdes og tilpasses til alle som ønsker å benytte området.

Det som er så fantastisk med Marum er at det er så kort til byen, men samtidig er det på landet.

Merethe Braar Flakstad

– Området er ganske likt som da jeg var liten, men det har blitt mye bedre framkommelighet og tilgjengelighet her. Det er blant annet en tur på rundt tre kilometer hvor man kan gå med barnevogn eller rullestol hele veien, forteller Flakstad.

Fenomenet «geocaching» har blitt en suksess, og Marum har kastet seg på bølgen. Det går ut på at man laster ned et program på telefonen, eller på GPS, som viser en oversikt over alle boksene som har blitt plassert rundt i naturen. Når man finner en boks, skriver man navnet sitt, og bytter til seg en ting fra boksen. Det kan være alt fra en hårspenne til et dikt, bare fantasien setter grenser.

 

– Man tar med en liten ting, også bytter man med noe oppi boksen. Det gjør jo at man kommer ut i naturen. De ligger overalt, det er som en moderne variant av turorientering, forklarer Flakstad entusiastisk.

Rundt omkring finner man skilter, satt opp av Historielaget, som forteller om eldre tider, med hulveier, gravrøyser og helleristninger. Bortsett fra den grusbelagte veien har ikke Marum forandret seg stort fra Flakstad var liten.

Friluftsområder

STEM FRAM SANDEFJORDS MEST ATTRAKTIVE FRILUFTSOMRÅDE:

I samarbeid med Sandefjord kommune har vi valgt åtte friluftsområder som gjennom sommeren presenteres i en serie artikler.

Stem slik: Send SBLAD FRI + nummer på område til 2005. Én vinner får et digitalkamera.

Hele byen inviteres til fest på vinnerstedet 6. september!

 • Preståsen
 • Hjertnesskogen
 • Folehavna
 • Goksjø
 • Marum
 • Yxney
 • Hjertås
 • Storøya

Har du andre forslag? Tagg et bilde av ditt favorittsted med #sbfri og skriv hvor det er!

– Vi bygget veldig mye hytter da jeg var liten. Vi hentet granbar og la over åpningene til jettegryter, også hadde vi huler. Vi var en gjeng med et aldersspenn på ti år som lekte sammen. Vi vokste opp sammen, og holdt sammen. Flere av dem bor her fremdeles, forteller Flakstad og legger til:

– Jeg har måtte lære meg å benytte andre turområder, fordi vi har jo alt i Marum.

 

Marum

 • Mellom Haneholmveien og Skiringssalveien/Furustadveien. 3 km fra sentrum. Parkering ved Store Bergan skole, Haneholmveien, Marumveien, Skiringsal Folkehøgskole, Istrehågan Kulturminne, Sandefjord Golfklubb, Virik skole (vinter), Furustad Grendehus
 • Merket sykkelløype gjennom Marumsskogen, gruslagt lysløype, gapahuk tilhørende Store Bergan skole, bålplass, golfbane, sjøørret i bekkene, merkede kulturminner
 • Variert kulturlandskap

Andre flotte steder i Sandefjord:

Preståsen

Hjertnesskogen

Folehavna

Goksjø