En luksusseng og Grand Canyon

BÆRRE LÆKKERT? Den superlekre drømmesenga måtte parteres for å få blund på øyet.

BÆRRE LÆKKERT? Den superlekre drømmesenga måtte parteres for å få blund på øyet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kardinaltabbe å sende mannen til Syden for å kjøpe seng alene. Gjør ALDRI det!

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg har, så lenge jeg kan huske, ønsket meg en seng uten knirk. Men husbonden var vanskelig å overbevise. Hvorfor skulle vi bruke 20.000 kroner eller mer på dette, vi sov jo godt i den senga vi allerede hadde? Jeg klekket ut en plan for å gjennomføre sengedrømmen. Mannen fikk flybillett og tur til Gran Canaria.

Som å sove på en sky

Den nye senga var så vakker. Den så ut som en av dem i reklamebladene – og hadde et navn som rommet en hel verdensdel: Kontinental.

Det var fire madrasser, overmadrass og madrassbeskytter. Dessuten hadde den en slags lekker lys grå innpakning, som holdt alle madrassene på plass.

Jeg var lykkelig.

Det var med en høytidelig følelse jeg sank ned i den nye senga, til en bunke tusenlapper, første natta. Helt alene fløt jeg inn i søvnen uten så mye som en bitte liten lyd! Himmelen hadde landet på soverommet mitt. Jeg våknet med et smil og gledet meg til å vise fram overraskelsen.

Vannseng fra 80-tallet

Husbonden ble hentet brun og blid på Torp, etter ei ukes luftetur. Nå skulle det luxes!

Første natta måtte jeg flytte meg til sofaen i stua. Andre natta luktet jeg lunta og hadde funnet fram en madrass og lagt på gulvet.

Dette gikk jo ikke! Nå dreide det seg ikke om lydbølger, men om fysiske bevegelser som bølget seg fra motpartens madrass til min.

Så begynte jobben. Jeg kontaktet butikken og fortalte om problemene. Den nye luksussanskaffelsen kunne ikke brukes av to, samtidig!

De nederste madrassene ble snudd, så forsøkte vi å snu de øverste. Det var og ble som å ligge i en vannseng fra 80-tallet. Jeg sov på en gammel madrass på gulvet.

Kardinaltabbe å sende mannen til Syden for å kjøpe seng alene. Gjør ALDRI det! Du må ha med deg den du skal dele senga med, og vedkommende må prøve sammen med deg ... ellers må du spørre selgeren pent om han eller hun kunne tenke seg å lage noen bevegelser ved siden av deg, så du får kjenne på rekylene.

Sengedrømmen som ble demontert

Dette var dyre knirk å bli kvitt. Men vi fant en løsning. Broren min fikk den nesten nye overmadrassen og madrassbeskytteren, selve den lekre grå kappa som man dro på med glidelås ble arkivert i boden og nye, skikkelig gammeldagse kappelaken ble handlet sammen med to enkle  overmadrasser og to enkle madrassbeskyttere. Med en dypt og kostbart sukk dro jeg madrassene fra hverandre og laget et Grand Canyon i madrassformat.

Fra knirk til snork

Nå må jeg bare høre på knirket hver gang en såret stolthet sklir ned i lungene som et dypt sukk og de knuste drømmene om madrasshimmelen knaser under fotbladene på vei rundt denne ulekre soveanordningen for å komme til min side.

Men det er god plass, da.

Det er et stramt regime på å sjekke sprekken før sengevalsen. Det viktigste er å få sove godt om natta, er det ikke?

Hver kveld dytter jeg vokspropper inn i ørene. For nå er det ikke knirking i senga som kan forpurre innsovningen. Det er sagbruket som setter i gang i luksussenga på den andre siden av Grand Canyon.

Artikkeltags