Gå til sidens hovedinnhold

Sykkel-NM er festen som fortsetter å gi

Artikkelen er over 2 år gammel

Gledet du deg ikke over Sykkel-NM da det gikk av stabelen, kan du gjøre det nå.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Diskusjonen gikk høyt da det kokte som verst i Sandefjord under første rittdagen til Sykkel-NM. Søndagen var store deler av veinettet stengt, og på mange av de gjenværende ferdselsårene sto trafikken tett.

Nye regler fra Vegdirektoratet gjør det mer krevende å arrangere store løp og sykkelritt. Gater og veier må stenges helt, og det kreves skolerte løypevakter. På den ene siden av sperringene sitter derfor mange bilister og banner høylytt over manglende framkommelighet. På den andre står arrangører og fortviler over de strenge kravene fra Vegdirektoratet, som nær har vært i ferd med å velte to store arrangement.

Sandefjord sykleklubb hadde sitt svare strev med å ordne tilstrekkelig med løypevakter – og vi vet at det tett opp til arrangementsdagen ble jobbet iherdig for å skaffe tilstrekkelig med kursede vakter.

Det står derfor stor respekt av at det ser ut til at arrangørene landet med et overskudd på vel 350.000 kroner. Det har klubben vel fortjent. Her har det gått med mange fridager og mye fritid for at Sandefjord skulle få ta del i den sykkelfesten norgesmesterskapet representerte.

LES OGSÅ: Over en kvart million i overskudd for sykkel-NM

Det står også stor respekt av de endringer og de erfaringer arrangørene gjorde seg, slik at det kaoset noen av oss opplevde den første rittdagen, ikke gjentok seg resten av uka. Når dette nå oppsummeres, kan vi trygt si at mesterskapet vært en tydelig pluss for hele byen, og det har eller ikke sluttet å gi. Vi er blitt tilført mye kompetanse.

Det ser vi kanskje best nå som Gråtassen – den populære triathlonen i Kodal – også støtte på alvorlige problemer. I år skulle arrangementet feiret 20-årsjubileum, men de strenge reglene fra Vegdirektoratet var i ferd med å sette en stopper for arrangementet. Takket være iherdig arbeid fra ildsjeler – og samarbeid med Sandefjord sykleklubb - løser det seg likevel.

LES OGSÅ: Regelendring skapte problemer – men Gråtassen arrangeres som planlagt

Gråtassen stilte med løypevakter under Sykkel-NM – og får nå tilbakebetalt i form av løypevakter fra sykkelklubben på sitt eget arrangement. 4. august går rittet av stabelen – og igjen kan vi som bor i Sandefjord glede oss over at det skjer mye gøy der vi bor.

ANDRE MENINGER:

Kommentarer til denne saken