Snart klart for ny hitparade: – En god hitlåt skal kunne treffe deg i sjelen 30 år etter at du hørte den første gang

HITPARADEN: – Jeg gleder meg veldig til å starte sommeren i Sandefjord med et brak i Fon-teltet med så mange bra artister og musikere, sier Marit Strømøy. Bak fra v/ Anders Gjønnes, Rune Haglund, Marit Strømøy, Nils Mathisen og Line Kaupang.

HITPARADEN: – Jeg gleder meg veldig til å starte sommeren i Sandefjord med et brak i Fon-teltet med så mange bra artister og musikere, sier Marit Strømøy. Bak fra v/ Anders Gjønnes, Rune Haglund, Marit Strømøy, Nils Mathisen og Line Kaupang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det skal være noe mer enn bare ei hitlåt, publikum skal kunne relatere seg til den, og målet er at de skal gå ut av salen etter endt konsert med et smil om munnen, sier produsent Rune Haglund.

DEL

Sandefjordingene Nils Mathisen og Marit Strømøy har i over ti år spilt i band sammen og turnert over hele Norge. Nå står de på scenen i Sandefjord sammen med ti profesjonelle musikere og artister i Fonteltet 7. juni.

– Vi byr på et bredt sammensatt repertoar fra Beatles til Lady Gaga. Felles for alle låtene er at de er store hits fra sine respektive tidsepoker, sier kapellmester Nils Mathisen.

Hitlåter fra fem tiår

Vokalistene som skal boltre seg i hitlåter er Marit Strømøy, Line Kaupang, Anders Gjønnes, og Øyvind Kristoffersen, med et band bestående av Nils Mathisen (vokal og keyboard), Rune Haglund (trompet), Espen Hauge (bass), Ola Welo (saksofon og keyboard), Rolf Øyvind Hæg (trommer) og svenske Mats Johansson (Gitar).

– Med så mange gode vokalister som utfyller hverandre så godt, har vi egentlig kunnet velge å vrake i låter. Repertoaret består av kjente hitlåter fra 60-tallet og fram til i dag. Hovedmålgruppa vår er nok voksne mennesker som husker det fargesprakende 80-tallet, og kanskje enda litt lenger tilbake, men her finner du også mange nyere låter, sier Nils Mathisen.

– Ja, hadde jeg ikke stått på scenen hadde jeg definitivt sittet blant publikum jeg også, og jeg er fremdeles i 20-årene, sier Line Kaupang.

LES OGSÅ: Fikk 5.000 i fjor – 70.000 i år

Fra Beatles til a-ha, og enda litt lenger

– Vi har valgt låter som på en eller annen måte har satt spor i folk. Låter mange forbinder med spesielle hendelser, eller rett og slett bare forbinder med en glad ungdomstid, sier Haglund.

– Selv hadde jeg en skjellsettende opplevelse da jeg hørte Elton Johns «Yellow brick road» for første gang, og det er nettopp sånne låter vi gjerne vil treffe publikum med, låter som treffer deg i hjertet, sier Mathisen.

Hitparade-gjengen vil ikke røpe for mye, men lover at alle kommer til å falle for fristelsen til å synge med i løpet av kvelden.

– Det er et helt nytt repertoar, og vi kan vel avsløre så mye som at Beatles er med, og dessuten blir det a-ha helt uten trommemaskiner. Det blir en musikalsk reise gjennom fem tiår, med alle de artistene som har satt spor etter seg i både sjel og minne, smiler Mathisen.

Party og allsang

– Vi er stort sett veldig tro mot låtene, men med fullt band med både blåsere, trommer og perkusjon åpner det for å bygge litt videre på dem. Der 80-tallet brukte trommemaskiner har vi helt ekte trommer, sier Haglund.

– Det var veldig moro i fjor, og det blir minst like bra i år. Det er så gøy å få synge låter som jeg har et sterkt forhold til selv, men som du også merker at publikum har et helt spesielt forhold til, smiler Kaupang.

– Ja, dette blir absolutt vel verdt å få med seg. Det blir party og allsang, stor variasjon og ikke minst kvalitet. Vi fire sammen har kapasitet til så mye mer enn det vi kan gjøre alene på en scene, sier Anders Gjønnes.

Hitparaden går av stabelen i Fon-teltet i Sandefjord den 7. juni.

LES OGSÅ: Hvalsommer-gjengen går ned på bunnivå

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken