Ina stiller opp som «premie» i likestillingsprosjekt - vil hjelpe neste generasjon hitmakere

BIDRAR: Ina Wroldsen bidrar med sin kunnskap når Spotify jobber for å øke bevisstheten rundt og synliggjøringen av blant andre kvinnelige produsenter og låtskrivere. Dette bildet er tatt under Fjordfesten i Sandefjord i 2018.

BIDRAR: Ina Wroldsen bidrar med sin kunnskap når Spotify jobber for å øke bevisstheten rundt og synliggjøringen av blant andre kvinnelige produsenter og låtskrivere. Dette bildet er tatt under Fjordfesten i Sandefjord i 2018. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nettstreamingstjenesten for musikk, Spotify, har invitert låtskrivere og produsenter i startgropa til et prosjekt for å gjøre noe med likestillingen i musikkbransjen.

DEL

Majoriteten av musikkskaperne i verden er ifølge tjenesten menn. Equalizer-prosjektet har invitert bransjen til å nominere fem kvinner, transpersoner eller ikke-binære personer til nettverkstreff.

– Vi er utrolig glade for at Kygo, Ina Wroldsen, og Julie Bergan er med oss og inspirerer neste generasjon musikkskapere, sier Jenny Hermanson, i nordisk Spotify.

LES OGSÅ: Norges nye popdronning – Julie (24) kommer til Sandefjord

Equalizer Project handler om å åpne dører, sette talentene i kontakt med personer med mer erfaring som de kanskje ikke hadde fått mulighet til å treffe andre steder. Talentene kan få karriereråd, bli inspirerte, lære av hverandre og ha det gøy uten prestasjonskravene som kan oppstå i et studio.

18. februar fikk de nominerte vite hvilke av dem som får være med på nettverkstreffet som avsluttes med en felles middag i Oslo 27. februar.

I tillegg til sandefjordingen Ina Wroldsen stiller artist og låtskriver Julie Bergan, artist, produsent og låtskriver Kygo, samt gründer Silje Larsen Borgan, A&R Director Universal Music Norway Marie Komissar, Artist & Label Marketing Lead i Spotify Erika McRoy og Senior Editor hos SpotifyNett Malin Kulseth.

Spotify startet Equalizer-prosjektet i 2017 i Sverige.

LES OGSÅ: Ina Wroldsen kan vinne tre spellemannpriser

Artikkeltags