Lise (29) er klar for Fjordfesten: – Nå går drømmen i oppfyllelse!

FESTIVALDRØM: – Det å få opptre på Fjordfesten er en festivaldrøm som går i oppfyllelse, sier Lise Mæland alias MELIS. PRESSEFOTO

FESTIVALDRØM: – Det å få opptre på Fjordfesten er en festivaldrøm som går i oppfyllelse, sier Lise Mæland alias MELIS. PRESSEFOTO

– Jeg var rett og slett freidig og tok kontakt med Fjordfesten, sier artisten MELIS fra Sandefjord.

DEL

Det var i forbindelse med lansering av singelen«Paint my nails» i mars at Lise Mæland uttalte at hun hadde en drøm om å få lov til å opptre på Fjordfesten. Hun forteller at det var en god artistvenn, Lasse Vermeli som satte henne på tanken om rett og slett å spørre selv.

– Jeg traff ham på joggetur og han sa jeg burde spørre. Det gjorde jeg. Så viste det seg at arrangørene faktisk hadde snakket om meg. Nå blir det festivalkonsert i Sandefjord. Gurimalla så gøy, sier Mæland.

MELIS går på scenen sammen med band lørdag 3. august. Da blir hun førstemann ut i Badeparken denne festivaldagen.

– Lise Mæland er jenta fra Sandefjord med den fantastiske stemmen. Veldig mange kjenner henne kanskje fra Hvalsommer hvor hun var syngende servitør, eller fra noen av hennes TV-opptredener på X-factor eller Beat for Beat. Nå er hun i gang med prosjektet MELIS og det er virkelig på tide at vi får henne på scenen igjen i hjembyen Sandefjord, sier Hanne Børresen Johansen i Fjordfesten.

Ifølge Johansen er musikken til Mæland, eller MELIS, laget med fengende 80-talls synth-sound, ispedd RnB-referanser, som Mæland vokste opp med på 90-tallet.

– Dette skaper det helhetlige bildet på hennes egen musikk. MELIS skriver tekstene og melodiene sine selv, og har lang erfaring fra live-opptredener. Hennes unike stemmeklang gir henne en særegenhet som er lett gjenkjennelig, sier Børresen.

Musikalsk modning

Nå jobber Mæland som teaterpedagog og artist. Så lenge hun kan huske, har hun sunget og lyttet til musikk. Hun kommer fra en musikkglad familie og sang mye da hun var liten. Hun har gått i Sandefjord Jentekor, tatt sangtimer, vært med i flere musikaloppsetninger i regi av Breidablikk Teaterverksted og gått på musikklinja ved Sandefjord videregående skole (SVGS).

Og det var mens hun gikk på SVGS, som 17-åring, at hun startet med låtskriving. Det skulle imidlertid gå mange år før hun torde å vise fram sitt materiale til andre.

Hun ga ut sin debutlåt «Paint my nails» 13. mars, under artistnavnet MELIS.

– Gleden med å skrive holdt jeg for meg selv helt fram til for bare tre år siden. Jeg har brukt tid på å modnes som artist, og det å endelig ha funnet et uttrykk, føles utrolig godt. Desto bedre smaker det når jeg nå også får muligheten til å dele det med folk. Det har jeg gledet meg til et helt liv, sier Mæland.

Søt musikk?

Om du lurer: Artistnavnet MELIS har ikke noe med søtsaker eller kaketopping å gjøre.

– Jeg satt rett og slett og tenkte på at jeg ville ha et artistnavn. Da jeg kikket på Instagram-kontoen min og på navnet der, Lise Mela, falt navnet på plass; MELIS. Det handler ikke om søt kaketopping, men kanskje om søt musikk, eller litt det motsatte. Det kan egentlig være litt begge deler, smiler hun.

Under Fjordfesten har hun med seg intet mindre enn syv talentfulle musikere og korister på scenen.

– MELIS er en artist som har en lysende framtid, og er klar for å gi hjembyen sin et liveshow de sent vil glemme, sier Johansen, som også gleder seg til å slippe headlineren til fredagskvelden, ganske snart.

– Kvelden fredag avsluttes av en av Norges mest populære artister for øyeblikket. Han selger fulle hus over hele landet og vi gleder oss til å slippe årets headliner veldig snart, sier Johansen.

Artister fredag 2. august:

  • Loveshack
  • Lind, Nilsen, Fuentes, Holm
  • Julie Bergan
  • ??? ???

Artister lørdag 3. august:

  • MELIS
  • Minor Majority
  • The September When
  • Onkl P
  • Dum Dum Boys
  • Ina Wroldsen

Artikkeltags