Mensa kommer til Sandefjord - og de vil teste deg

TESTER PÅ PARK: Dagfinn Møller Nielsen er nestleder i Mensa Vestfold og Telemark. På søndag kan du ta IQ-test på Park hotell.

TESTER PÅ PARK: Dagfinn Møller Nielsen er nestleder i Mensa Vestfold og Telemark. På søndag kan du ta IQ-test på Park hotell. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Går du med en liten mistanke om at du har høyere IQ enn andre? Søndag kan du få det bekreftet.

DEL

Mensas lokalforening i Vestfold og Telemark rigger seg til på Park hotell på søndag, og inviterer sandefjordinger til å komme og avlegge IQ-test.

Denne testen kan potensielt være nøkkelen til et medlemskap i Mensa – noe bare to prosent av verdens befolkning får tilbud om.

Flere år siden sist

De aller fleste ligger nemlig under det resultatet som er minstekravet for å kunne bli med i Mensa. En IQ på 130 er det som kreves, og gjennomsnittspersonen ligger på rundt 100.

Det er flere år siden sist Mensa testet i Sandefjord. Nå håper de å hanke inn nye medlemmer.

– Det er lenge siden vi har holdt testen i Sandefjord, så det kan være et stort potensiale her. Alle som er interesserte i å vite hva IQ-en sin er kan komme og teste seg, forteller nestleder i Mensa Vestfold og Telemark, Dagfinn Møller Nielsen.

Han forteller at det var slik han selv ble medlem av foreningen; ved å gå og ta testen fordi han var nysgjerrig på hvor høy IQ han hadde.

– En sosial forening

Allerede har syv sandefjordinger meldt seg på for å ta testen, og totalt er det kapasitet til å teste 20. Det betyr at det fremdeles er mulig å møte opp på Park søndag.

Møller Nielsen anslår at rundt halvparten av dem som møter opp for å ta Mensa-testen, blir tilbudt medlemskap. Når man først kommer inn i varmen, er det ulike aktiviteter og sammenkomster gjennom hele året.

– Mensa er en veldig sosial forening. Vi har spillkvelder, pubkvelder, hytteturer og andre turer, forteller Møller Nielsen.

Logikkoppgaver

IQ-testen består av figuroppgaver som skal løses med logikk. Selve testen tar rundt 20 minutter, og koster 500 kroner å gjennomføre.

Mensa Vestfold og Telemark har 130 medlemmer totalt. På landsbasis er 1.800 nordmenn medlemmer.

Testen begynner klokka 14.00 på Park hotell.

Artikkeltags