Dag Nilssen i Kulturelt Initiativ har store forventninger til årets barnefestival. Denne gangen møter Pippi, Emil og Ronja Røvedatter hverandre i samme eventyr ved tjernet på Midtåsen, og tonene Do, Re og Mi kommer til livet i menneskelig form på trappene ved Jahre-huset.

LES MER: Bjørn Tores kulturoversikt

– Det at Sandefjord har et så fantastisk sted som Midtåsen, er gull verdt. Hvilke byer er så heldige som oss? Det er klart vi må bruke naturen rundt Jahre-huset som scene for festivalen, sier Nilssen.

Vil skape engasjement

De to forestillingene, som er en del av barnefestivalen, er basert på Astrid Lindgrens karakterer og Lyden av musikk (Sound of Music, produsert av Robert Wise). Nilssen mener det er verdifullt at barn i nærområdet har kulturtilbud som skaper positive minner på Midtåsen.

LES OGSÅ: Se hvem sandefjordingene fikk spille inn film sammen med!

– For oss er det viktig at barna som kommer og ser på, drar hjem med en god opplevelse og engasjerer seg i forestillingene de ser. Derfor har vi lagt opp til mye allsang, sier han.

Eventyrverdener kombineres

Rikke Haughem (22) fra Sandefjord spiller Pippi i forestillingen basert på Astrid Lingrens historier, og er nylig uteksaminert ved en dramaskole i London. Midtåsen barnefestival er hennes første opptreden som utdannet skuespiller.

– Jeg gleder meg veldig til å få spille på Midtåsen. Det blir en helt spesiell atmosfære og det er alltid like gøy når flere eventyrverdener blir til én, sier hun.

Hun legger til at hun håper barn og voksne som kommer og ser på vil oppleve fine øyeblikk rundt tjernet på Midtåsen.

Mange barneskuespillere

– Det at vi har en del unge skuespillere med i forestillingene, tror jeg vil vekke større interesse for barn i alle aldre. Festivalen er en type oppbyggende kultur, som jeg mener er veldig viktig at barn får oppleve, sier Dag Nilssen.

LES OGSÅ: Barn går på kurs for å få god selvfølelse

Han legger til at forestillingene er for barn i alle aldre, og at man får kjøpt billetterpå Hjertnes og i Norli bokhandel.

Midtåsen barnefestivals forestillinger

  • Fra Astrid Lindgrens sangverden: 11., 13., 14., 19., 22., 23. juli. Klokken 17.00.
  • Lyden av musikk - Sound of Music: 12., 15., 16., 18., 20., 21. juli. Klokken 17.00.

Kilde: http://midtasenbarnefestival.no/