Gå til sidens hovedinnhold

Flertallet vil ikke ha bokstavene i Badeparken

Artikkelen er over 6 år gammel

Av 153 stemmer svarer bare 36 prosent at de synes det er positivt med store bokstaver plassert i Badeparken.

Fire meter høye bokstaver og slagordet «Tenk stort». Muligens dukker det opp i Badeparken til våren. Der kan det bli stående i tre år, dersom prosjektet Grenseløse muligheter får det som de vil.

I Sandefjords Blads webundersøkelse svarer 36 prosent at de synes det er «bra» med bokstavrekken, mens 58 prosent svarer at de ikke synes det. 7 prosent av de 153 som hadde avgitt sitt svar torsdag ettermiddag har svart «vet ikke».

Flere kritiske til pengeprioriteringen

På Facebook har det rent inn med kommentarer etter at sb.no bragte nyheten om prosjektplanene.

«Nei dette ødelegger parken!!» skriver Charlotte Rønningen, og er i takt med de fleste andre som så langt har kommentert. Beskrivelser som «grusomt», «skjemmende», «mindre pent», «nei, nei» og lignende går igjen.

«Så flott at alt annet er helt i orden, at ingenting mangler noe sted i kommunen. For jeg går ut i fra at unge, syke,gamle ikke mangler noen ting - når kommunen har penger til slikt?!» skriver  Birgitte Samsing.

Hun er ikke alene om å mene at pengene bør brukes på noe annet.

«Jeg vil heller ha lys i gatene om kvelden så ungdommene tør å gå til Napergården..., skriver Jarle Hem og får støtte.

Noen er positive

Eric Sandtrø er imidlertid en av de få som er positive til tiltaket og svarer Hem:

«Jeg vil ha begge deler (og mer til). I tillegg vil jeg ha en by hvor det er mulig å gjøre ting som dette og folk sier "ja, la oss prøve"»

«Dette er en del av et spennende og viktig tiltak for byen og jeg tenker at uansett om det er pent eller stygt - så er det helt greit. Få det opp» skriver Leif Erik Paulsen.

Prosjektleder Henrik Sandvik i Grenseløse muligheter har forklart at slagordet skal inspirere byens innbyggere til å ha spenstige visjoner og idéer utenom det vanlige. Prosjektets mål er å skape positiv utvikling for næringslivet i Sandefjord.

LES OGSÅ: Politiet kobler innbrudd og tyverier til «døve» dørselgere

Spleiselag mellom Sandefjord kommune og næringslivet

Prosjektet finansieres som et spleiselag mellom Sandefjord kommune og næringslivet, der kommunen skyter inn et beløp for hvert bidrag fra private bedrifter. Kommunens totale tilskudd vil uansett ikke overstige 1,4 millioner kroner.

– Jeg er egentlig ikke så overrasket over at det vekker til dels sterke kommentarer. Det er jo litt det vi ønsker; å gå litt ut av boksen og utfordre det normale, sier Sandvik og understreker at politikerne ikke har vedtatt om bokstavene skal settes opp i parken.

Klikk her for å finne webundersøkelsen og stemme

Han presiserer at bokstavene bare er en av mange ting som skjer i prosjektet Grenseløse muligheter, og at kommunen allerede har satt av penger til prosjektet på forhånd.

Denne saken skal etter planen behandles av kommunens Kultur- og fritidsutvalg tirsdag 15. desember.

LES OGSÅ: Salongen svarer: – Jenta hadde klippet seg selv før hun kom til oss

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.