SB-journalister hentet hjem gjev pris

BLE HEDRET: F.v. Øystein Sørumshagen, Morten Fredheim Solberg og Steinar Ulrichsen mottar pris på Amedias lederkonferanse i Tønsberg.

BLE HEDRET: F.v. Øystein Sørumshagen, Morten Fredheim Solberg og Steinar Ulrichsen mottar pris på Amedias lederkonferanse i Tønsberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag kveld ble Sandefjords Blad hedret med prisen «Årets journalistikk» av Amedia.

DEL

På Amedias lederkonferanse i Tønsberg ble det delt ut journalistikkpriser onsdag kveld. Flere av Amedias aviser ble gjort stas på, blant annet Sandefjords Blad.

SB-journalistene Morten Fredheim Solberg og Øystein Sørumshagen stakk av med prisen for «Årets journalistikk».

LES OGSÅ: Rådmann Gisle Dahn (57) får millionlønn uten å jobbe

Det var artikkelserien «Lønnsboblen som sprakk» som sendte de to journalistene til topps i utdelingen.

Serien handlet i hovedsak om lønnsavtaler til rådmenn og ordførere i forbindelse med sammenslåingen av Stokke, Andebu og Sandefjord kommune.

LES OGSÅ: Har bestilt to ordførerkjeder til èn kommune

Avslørte topplønninger

I artikkelserien, som ble publisert gjennom sommeren og høsten 2016, ble det blant annet avslørt at det var inngått sluttavtale med avtroppende rådmann som ga ham full lønn i flere år framover, og Sandefjord kommune hadde de høyeste rådmannlønningene i landet.

Ikke minst ble ordførerkjedet mye omtalt, da Sandefjord kommune ønsket å bruke 200.000 kroner på to ordførerkjeder - ett til ordføreren og ett til varaordføreren.

LES OGSÅ: Vestfold-journalister hedret på prisfest

I tillegg ble det klart at kommunen hadde planlagt å gi de to avtroppende ordførerne i den nye storkommunen full lønn som ombudsmenn etter kommunesammenslåingen. Denne planen ble senere avlyst.

LES OGSÅ: Gisle og Gudrun tjener best i landet

– Troverdig, uavhengig og maktkritisk

Juryen mener artikkelserien har ivaretatt pressens ideelle mål, gitt leserne innsikt, skapt debatt og bidratt til endring og utvikling.

LES OGSÅ: – Dette kan sette noen standarder for lønnsnivået i den nye kommunen

De mener også at serien markerer Sandefjords Blad som «en troverdig, uavhengig og maktkritisk avis som løfter frem og korrigerer usunne forhold blant politikere og administrasjon». Både de to journalistene og ansvarlig redaktør Steinar Ulrichsen fikk ros av juryen onsdag kveld.

– Dette er strålende, og jeg selvsagt kjempefornøyd. Vi har flinke folk i Sandefjords Blad, og jeg er stolt over innsatsen de har gjort, sier Ulrichsen kort tid etter prisutdelingen.

Fredriksstad Blad fikk prisen for årets mediehus, mens Telemarksavisa ble årets relasjonsbygger. Samtlige priser er på 50.000 kroner.

Artikkeltags