Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne (19) kritisk skadet etter knivstikking

Artikkelen er over 5 år gammel

En mann og en kvinne fikk akutt medisinsk behandling etter meldinger om knivstikking på Framnes i Sandefjord tirsdag. Kvinnen ble fraktet til Oslo med et Sea King redningshelikopter.

SANDEFJORD: Kvinnen, som er 19 år gammel, er kritisk skadd. Hun ble fraktet til Ullevål universitetssykehus hvor hun blir operert, opplyser jourhavende jurist i Vestfold-politiet, Torunn Siqveland.

Mannen, som er i 20-årene, er alvorlig skadd og blir behandlet på Sykehuset i Vestfold i Tønsberg.

Det er en relasjon mellom de to skadde, men politiet ønsker ikke utdype dette ytterligere overfor media på nåværende tidspunkt.

Ifølge TV2 er det funnet flere kniver på åstedet, og politiet jakter ikke en tredjeperson i forbindelse med knivstikkingen.

I kjelleren

Politiet i Vestfold meldte om hendelsen på Twitter klokken 13.41 tirsdag.

– Melding om at en person var knivstukket på Framnes. En mann og dame er involvert. Politi og ambulanse på stedet. Kontroll på begge parter. Begge skal være kritisk skadet, lød den første meldingen.

Ifølge politiets innsatsleder Andreas Mørkve på stedet rykket politiet ut til adressen på Framnes etter å ha fått melding fra AMK-sentralen cirka klokken 13.10 om at én person var knivstukket.

– Da politiet kom fram til stedet tok vi oss etter hvert inn i husets kjelleretasje. Der ble det lokalisert ytterligere én person som var knivstukket, forklarer Mørkve.

Huset der de to skadde personene oppholdt seg ble tidlig avsperret.

Vil ikke si hvem som var hardest skadd

Politiet ønsket lenge ikke å si noe om hvem av de to personene – kvinnen eller mannen som ble funnet utenfor huset – som har de alvorligste skadene, eller hvilken relasjon de har.

Senere har politiet altså opplyst om at det var kvinnen som ble funnet utenfor huset og som ble sendt til Oslo universitetsykehus Ullevål, med kritiske skader.

Mannen fikk behandling ved huset og ble fraktet til Sykehuset i Vestfold med ambulanse.

Kvinnen ble fraktet til Sandarbanen der det ankom to helikoptre. Etter at tilstanden var stabilisert i ambulanse, ble personen fløyet til sykehus i Oslo med Sea King.

– Skadeomfanget er kritisk og uavklart. Det er forholdsvis store skader på den ene personen, siden det er snakk om kniv. Den andre personen har også knivskader, og da sier helsevesenet at det skal omtales som kritisk, forklarer innsatsleder Mørkve.

Gikk dør til dør

Mørkve ønsket i 15-tiden tirsdag ikke å si noe om adressen de rykket ut til er kjent for politiet fra tidligere. For å danne seg et bilde av situasjonen gikk betjentene tidlig rundt i nabolaget og snakket med alle naboene som var hjemme.

– Vi har tilkalt etterforskere og krimteknikere som ivaretar åstedet, og så vil vi foreta avhør så raskt det lar seg gjøre, sier han.

Politiet har flere teorier som de nå jobber med. Politiet bekreftet tirsdag ettermiddag at de ikke lette etter flere personer som kan ha vært involvert i episoden.

To helikoptre tilkalt

Både et Sea King-helikopter og et legehelikopter ble sendt til Framnes tirsdag ettermiddag, i tillegg til politi, brannvesen og ambulansebil.

Etter å ha fått oversikt over situasjonen ble det klart at det ikke var nødvendig med ambulansehelikopteret.

Klokken 14.10 lettet Sea King-helikopteret med én pasient ombord og fløy til Ullevål sykehus.

Den andre personen ble fraktet til Sykehuset i Vestfold i Tønsberg.

Flere saker:

Ryanair med fem nye sommerruter og ny Skandinavia-sjef
20-åring ga bort blomster for titusener – lot andre ta regningen (+)

TIPS OSS SMS: SBLAD til 2005 Telefon: 90 10 90 10 redaksjonen@sb.no