Fest og moro vi kan ta oss råd til

Det er ikke uvanlig at fyrkerveri er blitt sendt opp midt blant folk på brygga. Derfor er det greit med forbudssone, skriver redaktør Steinar Ulrichsen (innfelt).

Det er ikke uvanlig at fyrkerveri er blitt sendt opp midt blant folk på brygga. Derfor er det greit med forbudssone, skriver redaktør Steinar Ulrichsen (innfelt). Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Den kvelden i året det er lov å sende opp fyrverkeri, er vel også den kvelden færrest er i stand til å påta seg et slikt ansvar.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Bevares – det foregår sikkert mange edruelige og barnevennlige markeringer rundt om i de tusen hjem, men det er nok ikke det som er den mest gjengse standarden.

Under forutsetning av at barna har det bra, og at feiringen foregår i trygge former, så skal heller ikke Sandefjords Blad være en festbrems. Nyttårsaften er verdt å markere. Et nytt år er 365 ganger tusen nye muligheter – minst – og selvsagt skal vi gå inn i det med fynd og klem.

LES OGSÅ: Husker du det spektakulære nyttårsshowet i fjor? I år kan det bli bedre

I den ånd kan vi ikke annet enn å bejuble at det også på denne nyttårsaften skal være et spleiselag for å sende opp et fyrverkerishow på brygga i Sandefjord. Kommunen bidrar med 70.000 kroner, Sandefjord Håndverks- og Industriforening, Sandefjord Næringsforening og Sandefjord Byen vår bidrar med 10.000 kroner hver.

Dermed følger kommunen opp festen fra forrige nyttårsaften. Da markerte fyrverkeri-showet overgangen til ny kommune. Det kan for øvrig virke rett at den nye kommunen får en ny start – det har jo ikke akkurat manglet på utfordringer i året som snart har gått.

Det er selvsagt også helt rett at showet følges opp av en fyrverkeriforbudssone. I sentrum fra Brygga i sør til togstasjonen i nord, og mellom Sandefjordsveien i vest og Preståsen i øst, er det ikke lov å bruke fyrverkeri nyttårsaften heller.

Det er det mange gode grunner til. Trehusbebyggelsen i Bjerggata er bare én, men hadde i seg selv vært nok.

Noe annet er den forfyllede og hasardiøse bruken av fyrverkeri som ofte foregår i sentrum nyttårsaften. Det er dessverre ikke veldig rart at legevakta får sitt å stri med ved inngangen til nye år. Verre er det at noen også får varige mén – slik som alvorlige øyeskader. For selv om antall personskader ble redusert av forbudet mot raketter med styrepinner, som kom nyttårsaften 2008/09, skjer det et stort antall personskader hvert år. Forbudssoner mot privat oppskyting av fyrverkeri vil vi nok bare se mer av. Og det er bra.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken