Gå til sidens hovedinnhold

Hovmod står for fall

Artikkelen er over 2 år gammel

I formannskapsmøtet 19. juni tillater Høyres gruppeleder, Tor Steinar Mathiassen, seg å kritisere blant annet Venstre for ikke å ha sendt inn skriftlige budsjettforslag før møtet.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Han kalte det «lite voksent», og anklaget de uten skriftlige forslag for å vente og se hva flertallet foreslo før de selv kom med innspill. Videre sa han at han regnet med at «velgerne i byen registrerer at posisjonen kommer godt forberedt med sine forslag». Og avslutningsvis lurte han på om Venstre ikke hadde noen pensjonister som kunne trå til hvis det var slik at tiden ikke strakk til for Venstres ene representant i Formannskapet.

Til dette formannskapsmøtet var det meldt 37 saker som Venstres ene representant i formannskapet må forberede seg på. Selv ordføreren, som kommunenes eneste heltidspolitiker, er oppgitt over mer enn 1000 sider med sakspapirer, og karakteriserer det som på grensen for det som er forsvarlig. Venstres to representanter i kommunestyret må – som de fleste andre- utøve sitt verv i tillegg til full jobb. Og det er faktisk slik vårt demokrati er bygd opp, med tillitsvalgte som står i tidsklemma og må prioritere beinhardt for å få kunne utøve sitt verv på en forsvarlig måte. Flertallskameratene har i tillegg til ordfører på heltid, varaordfører og fire utvalgsledere som alle har fra 20-40 prosent av normallønn for å være politikere. Det skulle bare mangle at posisjonen ikke da stiller «godt forberedt» - også i budsjettsaken.

Men å bruke anledningen til å raljere over småpartier som venter med å komme med sine forslag til torsdag i stedet for tirsdag- det er «lite voksent». Dette er ikke tiden for hovmod fra Høyres side Tor Steinar Mathiassen. Dette er ikke tiden for flertallet til å hovere over små partier med små ressurser. Dette er ikke tiden for å slå seg på brystet over egen fortreffelighet. Dette bør være tiden for den politiske ledelsen i Sandefjord kommune «med hånda på rattet» og fete godtgjørelser til å vise litt mer ydmykhet, og litt mer respekt og anerkjennelse for andre partier – og for andre politikere. Vi tror velgerne har fått med seg denne arrogansen. Og vi tror velgerne spør seg om denne organiseringen og dette nivået på godtgjørelsen har ført til bedre styring av kommunen.

Til slutt; Tor Steinar Mathiassen og Høyre stemte ikke for vårt forslag i budsjettsaken i år heller. Venstre har aldri fått mer enn sine egne stemmer - så hvorfor da så indignert herr gruppeleder? Er det fordi Venstre har tillatt seg å kritisere Høyre for godtgjøring til utvalgsledere og fordi vi alltid har ment at politikernes samrøre med administrasjonen er en dårlig styringsform. Eller er det fordi Mathiassen genuint savnet Venstres forslag i budsjettdebatten? Det hadde jo vært stas om det siste var sant. Venstre regner med at velgerne følger med og gjør seg opp sine egne meninger.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.