Det er penga som rår. Byen vår vandaliseres!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sandefjord by er i ferd med å miste sin identitet; i hvertfall hvis politikere og utbyggere får det som de vil, og det er pengene som skal styre.

DEL

MeningerØnsket om å rive den gamle kapellanboligen i Gokstdveien 1 er én av de siste idéene. Dette er  i tråd med senere års herjing med byens kulturelle og arkitektoniske historie. Beboerne i legoklossblokkene i Preståsbakken mener harmonien blir ødelagt om ikke kapellanboligen blir revet…Tenk det!

Se nå saken fra motsatt side; det er faktisk oppføring av  legoklossblokken som har brutt harmonien i den gamle vakre trehusbebyggelsen! Et vakkert område med harmonisk bebyggelse i en historiesk ramme må ikke ødelegges; la kapellanboligen bestå i sin opprinnelige form!

Om den erstattes med et nybygg  «som i størrelse er mer likt herredshuset og menighetshuset», ifølge arkitekt Torbjørn  Scheie (Sandefjords Blad 31.mai) vil det fortsatt bli et brudd i  den opprinnelige harmonien!   

Tenk på hva fremtidens turister vil etterlyse; den gamle, vakre trehusbebyggelsen! Mens norske politikere  - for pengenes skyld - tillater nedbygging og riving av historiske miljøer  reiser norske turister til øst-og sør-Europa og koser seg – i nettopp de gamle, historisk interessante bymiljøene! Om det skal fortettes , så la det skje i egnede områder utenfor sentrum!

Oppfordringen til politikere og byplanleggere  må være: lag en helhetlig plan for utbygging av byen,  der  tilpasning til,  og respekt for, eksisterende miljø og arkitektur er førende faktorer.  Men det må skje raskt. 

Og til våre politikere: Lytt til befolkningen! Det er ingen skam å snu , eller revurdere eksisterende planer!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags