Gå til sidens hovedinnhold

Sjakk-komet med seier

Artikkelen er over 4 år gammel

Lykke Merlot Helliesen (8) fra Sandefjord vant i helgen NM for jenter i sin klasse og den over.

I helgen ble norgesmesterskap for jenter spilt ved Norsk Toppidretts Gymnas i Bærum.

Sandefjordsjenta Lykke Merlot Helliesen (8), med 1.104 poeng på nasjonal rating, var forhåndsfavoritt i yngste klasse (2006 og yngre).

Dette til tross for at hun holder aldersklassen i ennå to år. Hun gjennomførte NM i stor stil og fortsetter å imponere, til tross for sin unge alder.

Tidligere har hun slått Magnus Carlsens tidligere trener Simen Agdestein i en simultansjakkturnering. Etter det partiet uttalte Agdestein at hun er ett av de største talentene vi har i norsk sjakk nå i dag.

LES OGSÅ: Lykke-Merlot (6) slo stormester og regnes som større talent enn Carlsen

Startet for to år siden

I årets mesterskap for jenter så ble det til slutt udelt seier i den sammenslåtte gruppen for mikroputt og miniputt. Dette til tross for at hun fortsatt tilhører yngste klasse. Totalt deltok det 16 sjakkspillere i disse to klassene.

Åtteåringen startet med sjakk for to år siden og har virkelig vist på den korte tiden at hun kan bli en ny stor sjakkspiller fra Norge. Hun spiller for byens sjakklubb Caissa, men er allerede medlem i flere sjakklubber for å kunne utvikle seg videre.

LES OGSÅ: – Dette blir helt vanvittig 

Barnesjakkturnering

Det er foreløpig uklart om hun skal være med i barnesjakkturneringen som skal arrangeres på Breidablikk ungdomsskole førstkommende lørdag. Så langt er det påmeldt 34 spillere til denne turneringen, hvorav 12 er fra Sandefjord.

Lykke deltar også i en hurtigsjakkturnering i Horten som startet opp første helgen i februar. Etter at to runder er gjennomført, ligger hun på en sjuendeplass. Den turneringen foregår over flere dager og avsluttes i starten av mai.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.