Forbereder seg til landslagsdeltakelse i VM

VINNERE: Deltakerne fra Skien Håndbakklubb, som gjorde det bra i konkurransen «Powerarms». (Fra venstre) gullvinner Frode Andersen, sølvvinner Føbe Mari Andersen, med gullvinner Erlend Hørte Jenssen, sølvvinner Knut Sandbakken og gullvinner Darius Anelauskas.

VINNERE: Deltakerne fra Skien Håndbakklubb, som gjorde det bra i konkurransen «Powerarms». (Fra venstre) gullvinner Frode Andersen, sølvvinner Føbe Mari Andersen, med gullvinner Erlend Hørte Jenssen, sølvvinner Knut Sandbakken og gullvinner Darius Anelauskas. Foto:

Av

Det armsterke ekteparet fra Sandefjord vant nylig edelt metall i stevnet Powerarms i Skien, straks pakker de kofferten og reiser til VM.

DEL

Nå på lørdag 29. september stilte ekteparet Føbe Mari og Frode Andersen som eneste lokale utøvere ifra Sandefjord i håndbakmesterskapet «Powerarms» i Skien. Frode tok gull i høyrearm i proffklassen minus 80 kg, hvor nesten hele Norgeseliten stilte opp i Skien.

– Jeg er født i 1969 og dermed den eldste bryteren i klassen, likevel feide jeg all motstand av banen og vant relativt enkelt, sier Frode Andersen.

LES OGSÅ: Føbe-Mari (43) trente i 14 dager før NM i håndbak

Kona Føbe Mari tok sølv i begge armer i klassen «proff åpen», men her var det få kvinner som stilte til start. Vinneren ble Emilie Linderoth fra Sverige, som er regnet som en av Europas beste kvinnehåndbakbrytere.

– Både Frode og jeg er tatt ut på håndbaklandslaget, og vi reiser ned til Tyrkia 12. oktober for og være med i VM i håndbak, sier Føbe Mari Andersen.

Ekteparet er regjerende norgesmestre fra NM tidligere i år. Dette gikk av stabel i Oslo rett før sommeren. Frode Andersen måtte avlegge dopingprøve i en kontroll etter stevnet i Skien.

LES OGSÅ: Ektepar med mye muskler

– Det føles jo litt rart å bli testet når man er født i 1969, men sånn blir det når man setter ungguttene på plass ved håndbakbordet, ler Andersen.

Ekteparet har deltatt i mange håndbakstevner både innenlands og i utlandet. Ikke alle arrangører er like gode på å teste deltakerne.

Ekteparet fra Sandefjord mener det er det flott at dopingkontrollørene stiller opp på håndbakstevner.

Siden Sandefjord ikke har egen håndbakklubb, stiller ekteparet for Skien Håndbakklubb.

TIL TYRKIA: Føbe Mari Andersen og Frode Andersen reiser til VM i Tyrkia i uke 41. Der skal de konkurrere mot de beste i håndbak.

TIL TYRKIA: Føbe Mari Andersen og Frode Andersen reiser til VM i Tyrkia i uke 41. Der skal de konkurrere mot de beste i håndbak. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags