Dette holdt allikevel ikke til å bli først i år. Arrangøren tyvstartet dagen før og to deltakere gikk alle ti toppene allerede lørdag.

– Jeg så at de la ut bøkene på lørdag, men jeg hadde lyst å følge den opprinnelige starten som jo er 1. mai, sier Golli.

Allerede et kvarter over midnatt skrev han seg inn i boka på Vealøs og klokken 11.30 på formiddagen sto han på toppen av Stålfjellsaksla i Kilebygda.

– Det morsomme er at man går om natta, starter med en gang døgnet runder 1. mai for å bli førstemann i mål med 10 topper, sier Roger Gundersen i Ti-topper'n.

LES OGSÅ: Får ikke hel tursti rundt Goksjø

Løp med hodelykt

De fire første toppene gikk den spreke 30-åringen med hodelykt og først da han var oppe på Fantekjerringskollen på Gulset i Skien var det tegn til dagslys.

Hele turen var godt planlagt og allerede i fjor høst begynte Goli å trene foran årets sesong. Rekkefølgen var satt opp på forhånd og løypene gått opp slik at det ikke skulle dukke opp noen overraskelser.

– Jeg er opprinnelig fra Sandefjord og flyttet til Telemark for bare to år siden. For meg er det derfor en utfordring i seg selv å finne fram til alle toppene. Jeg har rett og slett brukt Ti-topper'n til å bli kjent i området, sier Goli. Han har før øvrig ingen planer om å sette nye rekorder denne sesongen.

– Det var slitsomt nok med disse ti, så det får holde, sier han.

LES OGSÅ: Kom deg ut!

Fikk en pangstart

Roger Gundersen i Ti-topper'n kan slå fast at tursesongen har fått en pangstart. Flere steder var det helt fullt på parkeringen søndag. Nykommeren Øvrumskollen har blitt en stor suksess og søndag formiddag sto det et par hundre biler på parkeringen ved Jarseng.

– Det var svært mange barnefamilier som tok denne turen. Turen er på ganske mange høydemeter, men jeg tror nok at mange familier hadde en fin tur, avslutter Gundersen.