Gå til sidens hovedinnhold

Filmfestival for ungdom: – Ungdommene får påfyll med mening og innhold de kan jobbe videre med

Artikkelen er over 2 år gammel

I fjor var det kun én dag med én film for ungdommene, nå er festivalen utvidet.

– Vi kvalitetssikrer filmene og det er viktig. Ungdommene får påfyll med mening og innhold de kan jobbe videre med, sier kulturkonsulent Tine Østby, som har ansvaret for årets program.

Ungdommens filmfestival er tilpasset 10. klasse og ønsker i år 670 elever fra hele kommunen velkommen både 12. og 13. november.

– Vi har to dager med filmer i år. Det er ikke spillefilmer, men dokumentarer og kortfilmer med tematikk som passer for ungdom. Mye handler om livet, menneskelige relasjoner og eksistensielle spørsmål, sier Østby.

Manusforfatter Siv Rajendram Eliassen åpner festivalen. Hun står bak serier som «Størst av alt» og «Frikjent». En av hennes siste filmer er «Utøya 22. juli». Videre forteller Charlotte Røhder Tvedt om filmen «Mellom oss». En film med 380 filmskapere som handler om lykke, forventninger, grenser og motgang. Tvedt har også en dialogsamtale i etterkant av filmen.

Etter lunsj skal elevene se «69 minutter av 86 dager», som handler om hvordan det er for en treåring å flykte fra Syria.

Skuespilleren Lasse Vermeli fra Sandefjord skal så fortelle om sin deltakelse i filmen «Noko stort» av Stian Hafstad.

– Filmen handler om Guds bibliotek, og om vi ikke er bra nok som vi er, forteller Østby.

Filmsekk

Det er Den kulturelle skolesekken (DKS) som er ansvarlig for filmfestivalen og på dag to blir det blant annet kortfilmstafett.

– Da skal elevene se på forskjellige sjangere og høre regissørene Ann Holmgren og Egil Pedersen fortelle om tre av sine filmer.

Begge har samisk tilknytning og tematikken samt kulturen de snakker om er hentet derfra.

Dag nummer to starter med at Lars Øverli forteller om «Fra ungdommen» en dokumentarfilm om de som skal arve landet vårt.

I læreplanen for 10. klasse står det oppført mål som er utgangspunkt for opplevelsene under filmfestivalen. Det handler blant annet om å tilegne seg kunnskap om virkemidler i filmer og om kunstneres bruk av foto, film og video i eget arbeid.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.