Hoppende glade for «QuizDan»-kvalifisering

QUIZKLARE ELEVER: Ane Dyveke Blaauw (t.v.), Adrian Tejan-Jalloh og Camilla Hübert Larsen har kvalifisert seg til Dan Børge Akerøs «QuizDan». FOTO: OLAF AKSELSEN

QUIZKLARE ELEVER: Ane Dyveke Blaauw (t.v.), Adrian Tejan-Jalloh og Camilla Hübert Larsen har kvalifisert seg til Dan Børge Akerøs «QuizDan». FOTO: OLAF AKSELSEN

Artikkelen er over 3 år gammel

Dan Børge Akerø hadde spørsmålene. Ane, Camilla og Adrian hadde svarene. Dermed skal de tre SVGS-elevene være med og forsvare Sandefjords ære under høstens «QuizDan» på NRK.

DEL

– Dette er helt utrolig. Jeg så Dan Børge Akerø og «Den store klassefesten» på NRK som liten, og nå skal jeg opptre sammen med ham!

Adrian Tejan-Jalloh trodde nesten ikke det var sant, da laget han var med på, torsdag vant den sandefjordske skolekvalifiseringen til den kommende sesongen av spørreprogramsuksessen «QuizDan».

Dan på plass

QuizDan selv, Dan Børge Akerø, var selv på plass på Sandefjord videregående skole for å lede uttaket. Til sammen 18 lag møtes til dyst når programmet går på lufta i høst, og Sandefjord er en av byene som er plukket ut til å stille lag i kunnskapskonkurransen.

LES OGSÅ: QuizDan vil ha bylag fra Sandefjord

Totalt seks personer - tre ungdommer og tre voksne - skal representere Sandefjord i programmet. Ungdomskvalifiseringen foregikk blant elevene på SVGS, der uttaket var forhåndsforberedt. Fem sammensatte lag, hvert med tre deltakere, konkurrerte mot hverandre tidlig torsdag ettermiddag.

Resultatet ble offentliggjort straks svarene var kontrollert, og vinnerlaget som ble ropt opp, besto av Ane Dyveke Blaauw, Camilla Hübert Larsen og Adrian Tejan-Jalloh.

– Konkurranseinstinkt

– De klarte 44 av 65 mulige, og det er bra. Hvor gode de er sammenliknet med andre skolelag, er for tidlig å si, siden Sandefjord bare er den andre byen vi besøker. Men alle lagene her på SVGS klarte over halvparten av svarene, så det tyder på at kunnskapsnivået og konkurranseinstinktet er godt utviklet, sier Dan Børge Akerø med et smil.

Medlemmene av vinnerlaget sier de ikke hadde forberedt seg spesielt til kvalifiseringen.

– Det var stor variasjon i spørsmålene, og enkelte ting vi ikke hadde peiling på. Men vi er fornøyde. Akkurat nå klarer jeg nesten ikke å fatte at det er sant, forteller Adrian.

Artikkeltags