Skal kjempe om medaljer og verdenscupbillett

NM-KLAR: Sofie Karoline Haugen (22) fra Sandefjord har flere NM-medaljer på sin merittliste. I helgen skal hun kjempe om nye medaljer under NM i enkeltdistanser i Stavanger.

NM-KLAR: Sofie Karoline Haugen (22) fra Sandefjord har flere NM-medaljer på sin merittliste. I helgen skal hun kjempe om nye medaljer under NM i enkeltdistanser i Stavanger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Skøytesesongen er i gang, og denne helgen er det NM i enkeltdistanser som gjelder for Sofie Karoline Haugen (22). Sandefjord-jenta håper på gode løp, som kan gi uttelling i både mesterskapsmedaljer og uttak til verdenscupen.

DEL

22-åringen, som representerer Sandefjord Skøiteklub, har ladet opp til sesongen med mye trening og flere testløp. Sist helg fikk hun også med seg noen topplasseringer i Hamar, hvor første runde i norgescupen ble gått. Sandefjord-jenta vant 1.500-meteren, ble nummer to på 3.000-meteren og havnet på femteplass på 500-meteren. Gode plasseringer, men Haugen mener hun har mer å gå på.

– Jeg er fornøyd med første- og andreplassen, og noen av tidene. Spesielt på 1.500-meteren (2.03.70). Men jeg hadde litt høye skuldre, og hadde levert bedre på trening før løpene. Så jeg hadde egentlig litt mer inne, sier Haugen, og legger til:

– Men man skal få det til å funke i løp også. Forhåpentligvis hjelper det seg etter hvert. Det ble i hvert fall en bra start på sesongen.

Fire løp venter

Helgens norgesmesterskap arrangeres på Sørmarka Arena i Stavanger. Haugen skal gå fire distanser der. 1.000- og 3.000-meteren venter lørdag, mens hun avslutter med 1.500- og 5.000-meteren søndag. Ifølge den lokale skøyteløperen er det viktig at hun havner i toppsjiktet i helgen. For det er ikke bare mesterskapsmedaljer hun skal kjempe om.

LES OGSÅ: Framgang på sommeris

– Det er uttak til verdenscupen i helgen, så jeg må gå gode NM-løp for å komme med der. Målet er derfor flere pallplasser, sier Haugen, og sikter til verdenscuprundene i nederlandske Heerenveen 10.–12. november og Stavanger 17.–19. november.

God oppladning

22-åringen har, bortsett fra et kort Hamar-opphold sist helg, vært i Stavanger de siste fire ukene. Der har hun trent mye på god is, og gjort alt hun kan for å være best mulig forberedt til det som venter i helgen. Om det blir både medaljer og verdenscupbillett gjenstår å se, men hovedpersonen selv er i hvert fall optimist.

– Formen er bra for tida, så jeg kan klare det. Jeg har troen på det, avslutter Haugen, som før helgens store mesterskap kan skilte med henholdsvis ett gull-, tre sølv- og syv bronsemedaljer fra tidligere norgesmesterskap i enkeltdistanser.

LES OGSÅ: Tung VM-fellesstart for Haugen

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags