Allan (8) fosset fram på Fjordsvøm

GLAD I VANN: Allan Borkowski (8) elsker å være i vannet, og trener svømming flere ganger i uka. Den siste tida har han trent litt ekstra, for han ville være godt forberedt til lørdagens Fjordsvøm-debut. Her er han i aksjon på 50 meter bryst.

GLAD I VANN: Allan Borkowski (8) elsker å være i vannet, og trener svømming flere ganger i uka. Den siste tida har han trent litt ekstra, for han ville være godt forberedt til lørdagens Fjordsvøm-debut. Her er han i aksjon på 50 meter bryst. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Han trives som fisken i vannet, Allan Borkowski (8). I helgen fikk han sin debut i Fjordsvøm, og det var ingen tvil om at han storkoste seg i bassenget.

DEL

Sandefjord Svømmeklubb (SaS) arrangerte Fjordsvøm på hjemmebane i Bugården lørdag. Klubben var godt representert i vannet, med nærmere 60 deltakere. Blant dem var debutanten Allan Borowski (8). Han har riktignok drevet med svømming i flere år, men har aldri vært med på Fjordsvøm før. Inntil lørdag. Da fikk han nemlig sin etterlengtede stevnedebut. Og hovedpersonen selv strålte som en sol etter endt innsats i Sandefjord Svømmehall.

– Det var kjempegøy å være med, konstaterer han.

Liker kappløp best

Åtteåringen var med på to øvelser. Først svømte han 50 meter butterfly, og deretter sto 50 meter bryst på programmet.

– Det var litt slitsomt. Og jeg synes det gikk ganske bra, selv om jeg ble disket på 50 meter butterfly. Jeg vet ikke hvorfor jeg ble disket, men det gjorde ikke noe at jeg ble det. For det var moro å svømme!

LES OGSÅ: Nesten 1.000 enkeltstarter skal avvikles

Den ivrige svømmeren driver også med innebandy, og litt dykking. Og han er meget klar på hva som er det aller beste.

– Svømming! For jeg er så glad i å være i vannet, sier han, og smiler.

– Allan har gledet seg til dette stevnet i lang tid, skyter moren hans, Natalia, inn.

Sandefjord-svømmeren er for øvrig ikke i tvil om hva han liker best med vannsporten.

– Det beste er å svømme kappløp!

Flere fikk sin debut

Allan var ikke den eneste lokale debutanten som målte krefter i Fjordsvøm. Albertine Udnæs (10) og Rafi Samaha (9) var også på plass, og i likhet med klubbkameraten Allan syntes de det var helt topp å tilbringe lørdagen i svømmehallen.

LES OGSÅ: Aleksandra svømte til bronse i UM

– Det er gøy å svømme og konkurrere, sier Albertine.

GA MERSMAK: Albertine Udnæs (10) deltok i Fjordsvøm for første gang lørdag. – Jeg vil være med neste gang også, sier hun.

GA MERSMAK: Albertine Udnæs (10) deltok i Fjordsvøm for første gang lørdag. – Jeg vil være med neste gang også, sier hun. Foto:

– Jeg har vært med på noen andre stevner før, men ikke dette. Det var veldig moro å være med, forteller Rafi.

Mange topplasseringer

Totalt samlet helgens svømmestevne i Sandefjord nærmere 250 deltakere. De konkurrerte i 28 øvelser, og sto for hele 990 enkeltstarter og 27 stafettstarter. Og arrangørklubbens deltakere gjorde det også skarpt på hjemmebane. Hele 52 første-, 32 andre- og 15 tredjeplasser ble til slutt fasiten.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags