Godt nytt år nye Sandefjord!

FULLT. Mange skuelystne samlet seg til å oppleve fyrverkeriet på brygga

FULLT. Mange skuelystne samlet seg til å oppleve fyrverkeriet på brygga Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nyttårsrakettene på brygga symboliserer at vi nå har kommet inn i et nytt år. De markerer også at Stokke og Andebu nå formelt er en del av Sandefjord.

DEL

Det var mange som hadde møtt opp på brygga for å oppleve fyrverkerishowet som kommunen hadde rigget opp. Et ni minutter lang show med smell og fargerike bomber fargela hele fjorden og sørget for at inngangen til det nye året virkelig ble spektakulær.

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch er glad for å se enden på en lang prosess for å få til den nye kommunestrukturen, men nå ser han fram til jobben videre med å få alle til å føle at den nye kommunen er sin.

– Det blir viktig at alle skal føle at de er en del av kommunen, og at de ikke mister sin egenart. Den må vi ta vare på. Samtidig så maner jeg til tålmodighet. Det er ikke slik at alt er på plass 1. januar, sier Bjørn Ole Gleditsch.

Mange av dem som var samlet på brygga gledet seg over at de nå er en del av en kommune som kan fortsette å utvikle seg og bli mer attraktiv for eksisterende innbyggere, men også innflyttere.

Felles fyrverkeri

Kommunen valgte å bruke 100.000 på fyrverkeri for å markere inngangen til ny kommune og nytt år. Det er noe Gleditsch liker godt, spesielt med tanke på at vi i Norge opplever at 10–20 personer får øyskader i Norge i forbindelse med oppskyting av fyrverkeri hvert år.

Julian Johansen Hovet og pappa Roar hadde tatt turen ned for å se på årets fyrverkeri. De gleder seg veldig til å se på rakettene som skal skytes opp. De liker godt at kommunen har kostet på seg et slikt opplegg, de gjerne skulle gjerne sett at fyrverkeriet ble skutt opp i kommunal regi hvert år.

FLOTT: Et skikkelig fyrverkeri-show som du ikke opplever hjemme i hagen.

FLOTT: Et skikkelig fyrverkeri-show som du ikke opplever hjemme i hagen. Foto:

– Det er veldig mye bedre med et slikt organisert fyrverkeri. Ikke minst er det mye tryggere både for dyr og mennesker. Vi skulle gjerne sett at det var slikt hvert år, sier de to.

– Med den nye kommunen så får vi anledning til å vokse videre, vi blir en kommune som egentlig har alt. Du kan bo ved kysten eller i skog, du kan få stor tomt i Kodal, eller en mindre i Sandefjord. Vi får mulighet til å vokse videre. Med større næringsarealer så vil vi etter hvert få økte skatteinntekter som vil bidra til å utvikle kommunen videre. Vi blir en slagkraftig og attraktiv kommune for mange, sier Gleditsch.

Skape kultur

Jobben framover handler mye om det å bygge kultur, det å skape rom for alle som bor i kommunen. Det blir viktig å ikke vøre så opptatt av millimeterrettferdighet nå i starten mener Gleditsch.

– De som er innbyggere i «gamle» Sandefjord, må akseptere at det prioriteres ting utenfor de gamle bygrensene. Det viktigste nå er å skape gode vilkår for alle innbyggerne i vår nye kommune, både innen skole helse og næringsliv, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken