Gå til sidens hovedinnhold

Derfor er Sandefjord sommerbyen – helt på ekte

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er en grunn til at Sandefjord heter Sommerfjord.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En sommer jeg aldri glemmer, er sommeren 2014. Jeg hadde fire uker ferie – og skulle tilbringe dem alene med ungene. Jeg hadde ingen planer. Og heller ikke mye penger å reise for. Kanskje er det mulig å teste eget hjemsted? Men det er vel kamp om de beste strandplassene? Jeg pakket tursekken fredag kveld.

Lørdag morgen vekket jeg ungene med frokosten klar – første feriedag skulle utnyttes: Sola strålte fra blå himmel. Det var så en kunne høre bølgeskvulp og badeliv helt opp til Breidablikk. Før klokka 10 sto Berlingoen vår parkert ytterst på Østerøya, helt opp til bommen. Så gikk vi først forbi den vakre stranda Trubervika. En tett skog legger seg inntil heia i ytterenden, der en gangvei i tre lokker unger på utforskning og eventyr. Men det var ikke her vi skulle være i dag.

Bildeserie

Disse koste seg i varmen torsdag

Vi gikk også forbi avstikkeren til Søndre Trubervika. Vi gikk videre forbi gjerdet langs Truberjordet. Ungene protesterte da vi også gikk forbi Strandvika. Det er ypperlig å være der. Men jeg ville det annerledes. Vi gikk gjennom den trange bergkløften til turstien på den andre enden.

Etter vel 100 meter på en treplatting tok vi en avstikker opp til høyre. Det er skiltet til Engebukta. Her ble jentungen angrepet av en hissig myggsverm. Turen gjennom det fuktige skogholtet er heldigvis kort. Men for et sted som ligger på den andre enden! En gyllen sandstrand strekker seg evig langt – og vannet er krystallklart. Og det beste av alt: Vi var først!

For å si det som vi sier i Norge når ting er på det aller beste: Det var bedre enn Syden. Og det rareste: Vi var der alene hele dagen! Det er nemlig ikke kamp om de beste badeplassene i Sandefjord.

LES OGSÅ: Rødhette og Ulven i ny innpakning: – Barn må bli tatt på alvor

Her kan du faktisk ha én flere hundre meter sandstrand for deg selv – midt i høysesongen. Og det er tusenvis av badeplasser å velge mellom. De med folk, de med mange barn, de der du kan være alene, de der du kan fiske etter krabber, de der du kan ta med badekrokodillen og leke hele dagen. Sommeren 2014 slo været til, og vi fikk testet strand etter strand. Både de med lekekamerater og de uten.

Det var da jeg skjønte av Sandefjord er faktisk sommerbyen – helt på ekte! Og at Engebukta er min favoritt.

Hvilken strand er din favoritt? Svar under her!

ANDRE MENINGER:

Kommentarer til denne saken