Nå blir det full fres i fjorden

GLEDER SEG: Kristoffer Gulbrandsen (t.v.) og Frode Sørensen i Outboardklubben ser fram til helgens båtrace.

GLEDER SEG: Kristoffer Gulbrandsen (t.v.) og Frode Sørensen i Outboardklubben ser fram til helgens båtrace. Foto:

Helgens Sandefjord Grand Prix byr på båter, fart og spenning. For første gang skal det også kjøres offshore, og arrangørene lover at sikkerheten står i sentrum.

DEL

– 15 vaktbåter, inkludert Røde Kors, er på plass under løpene. Så det er bra sikring i helgen. Sikkerhet er noe vi setter veldig høyt, forteller Kristoffer Gulbrandsen.

Han er leder i Outboardklubben, som står som arrangør av Sandefjord Grand Prix. I år deltar rundt 40 båter totalt, som er ny deltakerrekord. Av dem skal 25 kjøre på rundbanen i Indre Havn, mens 15 kjører offshore.

– Det er veldig spennende at vi har fått til offshore-klasser i år. Fjorden er perfekt til å kjøre offshore i, sier Gulbrandsen.

– Ja, det er moro at vi kan arrangere et sånt løp for første gang her i Sandefjord. Vi er spente, og håper alt går knirkefritt, legger Outboardklubbens Frode Sørensen til.

Tar hensyn til seile-NM

Offshore skal kun kjøres søndag, mens rundbaneløpene, som inngår i norgescupen, kjøres både lørdag og søndag. Samtidig skal også Sandefjord Seilforening arrangere NM for optimistjoller, hvor 115 optimistjolleseilere i alderen 9–15 år skal i ilden. Ifølge Gulbrandsen vil ikke det by på problemer.

– Vi, altså Outboardklubben og Sandefjord Seilforening, hadde et møte med havnesjefen onsdag. Der diskuterte vi banene og ble enige. Offshorebanen (se banen på kartet) er justert noe i forhold til seilasen, så offshorebåtene kommer ikke til å kjøre i nærheten av optimistjollene, forklarer Gulbrandsen, og legger til:

– Og vi kjører ikke når ferjene kjører. Det er ferjene som styrer «showet» her i byen, så vi har lagt opp skjemaet etter dem.

Tre lokale deltar

Mens Sandefjords store båtsportess, Marit Strømøy, kjører VM-runde i Kina i helgen, skal tre lokale båtførere i ilden på hjemmebane. Både Live Gulbrandsen, Marius Strand og Nikolay Alexander Holtan-Andersen skal kjempe om norgescuppoeng. Førstnevnte skal i aksjon i GT30-klassen, mens de to ungguttene skal måle krefter i GT15. Dermed gjenstår det å se om det blir lokal suksess i havnebassenget.

Saken fortsetter under bildet

PÅ HJEMMEBANE:Nikolay Holtan-Andersen (foran f.v.), Live S. Gulbrandsen og Marius Strand skal kjøre i Sandefjord i helgen. Treneren, Marit Strømøy (bak) skal kjøre i Kina.

PÅ HJEMMEBANE:Nikolay Holtan-Andersen (foran f.v.), Live S. Gulbrandsen og Marius Strand skal kjøre i Sandefjord i helgen. Treneren, Marit Strømøy (bak) skal kjøre i Kina. Foto:

– Jeg har ikke så store forventninger til helgen, men jeg håper det går bedre enn sist helgs race i Tønsberg. Der knakk gasspedalen. Den er fikset nå, så båten er klar. Målet mitt blir å kjøre alle fire heatene i helgen, og komme meg i mål, forteller Live Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Fartsfest i fjorden

Hun ser fram til å vise seg fram på hjemmebane.

– Ja, det er ekstra moro å kjøre i Sandefjord! Så jeg håper det går bra i helgen.

Redusert framkommelighet

Mange lurer sikkert på hvordan det blir med framkommelighet i fjorden i helgen. Ifølge Gulbrandsen blir indre havn tidvis stengt for trafikk lørdag og søndag. Utgangspunktet er at det er stengt for småbåttrafikk mellom klokka 10.00 og 17.00 begge dagene, men det er imidlertid mulig å komme seg fram på visse klokkeslett.

– Folk skal ikke være så redde for at alt er stengt. Det er det ikke. Småbåter som må ut og forbi slippes ut på ulike klokkeslett, etter anvisninger fra vaktbåtene. Det vil bli i forbindelse med at ferjene kommer inn og ut. Noe ventetid blir det kanskje, men vi håper at dette vil gå bra, sier Gulbrandsen.

– Det er mulig å kontakte vaktbåtene dersom man må ut utenom de oppsatte klokkeslettene, legger han til.

Småbåtraffikken vil bli sluppet gjennom på følgende klokkeslett:

12.15-12.35, 13.15-13.35 (kun lørdag), 14.15-14.35, 15.15-15.35 og 16.00-16.15.

Havnesjef i Sandefjord, Karl Oskar Jørgensen, opplyser at han ikke har fått noen henvendelser vedrørende helgens framkommelighet i  i havnebassenget og fjorden.

– Nei, jeg har ikke det. Det gikk veldig bra i fjor, og vi satser på at det vil gå like bra i år. Dette vil nok være relativt uproblematisk for de fleste. Men det er jo greit at folk vet om at det er båtrace og litt stengt, slik at man kan planlegge litt dersom man skal ut med båten.

PS! Første start går ca. klokka 12.15 lørdag.

Artikkeltags