Vender ryggen til byen

PÅ TUR: Familien Borg tok turen til Heistra for å fiske, koble av og nyte stillheten.

PÅ TUR: Familien Borg tok turen til Heistra for å fiske, koble av og nyte stillheten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Noen velger å dra på sommerferie ved sjøen – andre velger fjellet og skogen. Familien Borg tok turen til Heisetra i Kodal i forrige uke.

DEL

Med utsikt ned til Heivannet og som naturlig utgangspunkt for flere hundre kilometer med gåturer, ligger turistforeningshytta Heisetra i Kodal og venter på å bli brukt.

– Vi har som mål å få folk ut i naturen og ut i aktivitet, sier Monica Borg, leder av hyttekomiteen i Sandefjord Turistforening, og legger til:

– Heisetra er i så måte et genialt tilbud som det også er enkelt å benytte seg av.

Både skog- og toppturer

Det er utallige muligheter på Heisetra og i området rundt. Du kan dra på kanotur, fiske og ikke minst gå turer.

– Det er ikke bare skog her, du kan gå toppturer også. Brente Åser er en enkel tur. Grevestein har stigning hele veien, og ender i tauklatring, så den er krevende, sier Thore Borg, prosjektleder i Sandefjord Turistforening.

Borg-familien mener Heisetra er en perfekt base for kompis- og venninnegjenger som liker å gå turer i skogen og på fjellet.

– Du kan gå alle veier i flere dager i strekk og fremdeles ha nye områder å utforske, sier Thore.

Moderne hytte

Heisetra er en av hyttene du kan leie av Sandefjord Turistforening. Den har 20 soveplasser. Hytta Slirabu ligger like ved siden av Heisetra og har ni soveplasser. Den kan du komme deg inn i med universalnøkkelen du får når du er medlem i Den Norske Turistforening.

Monica forteller at hvem som helst kan leie hytta og at både skoleklasser, speidergrupper og konfirmasjonsleirer ofte leier den. I vinter oppgraderte Turistforeningen hytta med nye møbler og gardiner i stua. Det har gjort at den har et moderne preg.

– I tillegg har vi installert projektor i spisesalen, så det er gode muligheter for bedrifter å ta en tur for teambuilding, sier hun.

Fra 1. august er hytta åpen hver søndag, da også med salg av vafler og kaffe.

Artikkeltags