Gospel for store, gospel for små

SANGFUGLER: Oscar Elias Ringdal Johansen, Victoria Nilsen og Daniella Gjone er med i Sandar menighets nye juniorgospelkor, som ledes av Bjørg T. Bang. FOTO: ØYSTEIN STYRVOLD

SANGFUGLER: Oscar Elias Ringdal Johansen, Victoria Nilsen og Daniella Gjone er med i Sandar menighets nye juniorgospelkor, som ledes av Bjørg T. Bang. FOTO: ØYSTEIN STYRVOLD

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Korinteressen i Sandefjord er stor, og stadig flere ønsker å synge ut. Nå er ikke bare ett, men to gospelkor i startfasen.

DEL

Sandar Juniorgospel har nylig hatt sin aller første øving i Sandar Menighetshus. Om uker skal koret opptre under Barnas nyttårskonsert i Hjertnes. Onsdag ble sangene de skal framføre drillet inn.

Det gleder vi oss til, sier leder for koret, Bjørg T. Bang.

Koret er altså nyoppstartet, og ble en realitet fordi Bang ønsket at barn fra åtte år og oppover skal ha et kortilbud når de blir for gamle til å være en del av barnekoret i menigheten.

God plass og åpne dører

Under onsdagens øvelse var bare tre sangfugler møtt fram. Åtteåringene Oscar Elias Ringdal Johansen, Victoria Nilsen og Daniella Gjone øvde inn sanger til nyttårskonserten.

Med andre ord er det god plass til flere barn i koret.

– Det var litt som forventet at vi kom til å være få første gang. Alle i alderen åtte til tolv år som har lyst til å synge, er velkommen. Det spiller ingen rolle om man ikke har sunget mye før, sier Bang.

De tre sangfuglene stemte i på sanger som Abbas «Happy new year» og «Livets sirkel», kjent fra «Løvenes konge».

LES OGSÅ: «Lys i mørke» samlet inn 90.000 kroner

– Det beste med kor er at vi får synge masse. Det er de vanskelige sangene som er best å synge. Da får vi trent best, sier de tre barna, som nikker samstemt på spørsmål om de håper flere barn vil bli en del av koret.

Voksenkor

Det er ikke bare de unge som nå får mulighet til å bli med i gospelkor. Ebenezer Akoi har siden han flyttet til Sandefjord for litt over ett år siden startet flere kulturaktiviteter. Nå har han tatt initiativet til det som skal hete Sandefjord Gospelkor. Dette skal være et kor for voksne, og Akoi understreker at alle kan være med.

LES OGSÅ: Her er Ebenezers planer for kulturlivet

– Det behøves ikke noen tidligere korbakgrunn, det viktigste er å ha lyst til å synge gospel. Vi trenger også musikere. Målet er at dette skal bli et kor som mikser amerikanske, afrikanske og norske gospeluttrykk, og som synger med innlevelse og formidlingsevne. Dette skal være et kor for mennesker med forskjellig bakgrunn, der vi kan lære av hverandre og alle kan komme med ideer.

Akoi har vært leder i Sierra Leone Union of Gospel Artists, og drev også gospelkor da han bodde i Vadsø.

– Jeg håper vi kan komme i gang med gospelkoret i februar, men vi er ennå på utkikk etter et øvingslokale.

Både de som har lyst til å bli med i koret og de som vet om et ledig lokale, kan kontakte Ebenezer Akoi på e-post emfakoi@yahoo.com eller telefon 455 12 178.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken