Kommentar: I dag er vi alle blå!

FULL STØTTE: Blåhvalene er trofaste supportere for Sandefjord Fotball. Lørdag kan de og hele byen få et opprykk å feire.

FULL STØTTE: Blåhvalene er trofaste supportere for Sandefjord Fotball. Lørdag kan de og hele byen få et opprykk å feire. Foto:

Dersom du er fotballinteressert med et hjerte som banker for Sandefjord Fotball, er det kun ett sted du bør være klokken 16.00 lørdag ettermiddag, og det er på Komplett Arena.

DEL

MeningerDet er snart ett år siden Sandefjord Fotball tok farvel med Eliteserien, etter å ha tapt 1–3 hjemme for Molde i sesongens siste kamp. Lørdag kan returbilletten bekreftes om det blir ett eller tre poeng hjemme mot Jerv, eller om Start ikke vinner deres kamp mot Ull/Kisa på hjemmebane. Alle de tre scenarioene gir samme utfall, og det er eliteseriespill i 2020 for Sandefjord Fotball.

SF er i ferd med å runde av en sesong som på mange måter har utviklet seg til å bli en litt rar sesong interessemessig for SF. For til tross for at Guttane har kjempet om opprykk fra første serierunde, og til tross for at laget har vunnet 11 av 14 seriekamper på eget gress (11-2-1), har publikumstallet gått fra ganske så bra med drøyt 2.500 tilskuere på de første kampene, til ganske så stusslig utover høsten.

LES OGSÅ: SF dumper prisene og deler ut billetter for å fylle tribunene

Eksklusivt selskap

Flere har rynket på øyenbrynene over den ballbesittende spillestilen til Martì Cifuentes. Det er noe unorsk, og kan hende noe fremmed over den, for kresne sandefjordinger. Det kan også hende at det er mangelen på mange nok mål på hjemmebane (21 på 14 kamper), til tross for 11 seire, som er noe av årsaken til at mange seter på Komplett Arena står tomme. Eller kanskje er det mangelen på lokale profiler i årets lag. Jeg vet ikke. Men det som er sikkert er at Cifuentes og hans lag stort sett hver uke ikke taper fotballkamper. Kun Sogndal og HamKam har klart å slå blåtrøyene i år.

Og mot Jerv på lørdag, er det kun én ting som gjelder, og det er nettopp å unngå tap, for å sikre opprykket. Da trenger laget all den støtten de kan få. For det er ingen tvil om at publikum kan utgjøre en forskjell i fotballkamper, og det er ingen tvil om at Guttane fortjener full støtte fra egen by i en sådan stund.

I Norge finnes det over 100 byer og mer enn 350 kommuner (fra 1. januar 2020). I Eliteserien er det plass til kun 16 lag. Smak på det tallet. Seksten. Det er et eksklusivt selskap og det er ingen selvfølge å få være med på den festen. Men Sandefjord kan på nytt bli en del av moroa. Det er fantastisk, og det er det mange som misunner SF for. For det er noe annet å få Rosenborg, Brann eller Vålerenga på besøk, enn Strømmen, Notodden eller Raufoss, uten å fornærme noen.

LES OGSÅ: Lørdag kan SF sikre opprykket til eliteserien. Du kan lade opp til kampen sammen med Espen, Kurt og co.

Vær stolt av laget

Det er lite som setter en by eller et sted så mye på kartet som et fotballag. Sandefjord Fotball er derfor noe hele byen, og Vestfold for den saks skyld, bør være stolte av og støtte bedre opp om.

Lørdag klokken 16.00 er det derfor på tide å vise stoltheten for by og klubb. Glem Premier League på TV. Glem familieselskaper og glem løvet fra trærne i hagen som dekker gresset, og som sikkert burde vært raket opp for lengst.

Ta med deg familien, en venn eller venninne, eller naboen. Kle dere i blått og dra på Komplett Arena. Din støtte kan bli det som sørger for opprykksfesten og en ny sesong i Norges beste fotballselskap. For den støtten fortjener Guttane nå.

Heia Sandefjord Fotball!

LES OGSÅ: Kapteinen med klar beskjed før opprykksfinalen mot Jerv: – Vi skal lage en heidundrende fest i Sandefjord

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags