GØIF-gutt får sjansen fra start mot Viking

SF gjester Viking lørdag 29. august 2015.

SF gjester Viking lørdag 29. august 2015. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Han reiste til USA, angret og kom hjem igjen. Bare en uke senere får Eirik Offenberg (19) sin SF-debut.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

LES OM KAMPEN MINUTT FOR MINUTT HER

– Jeg er litt nervøs, men også veldig stolt. Det er herlig å få muligheten av Lars, sier Offenberg til sb.no mens han og resten av SF-gutta venter på at flyet fra Torp til Sola og Stavanger skal lette lørdag formiddag.

Litt tilfeldig er det selvsagt, all den tid SF er i en relativt ukomfortabel skadesituasjon foran kveldens kamp mot Viking. Hele åtte spillere mangler av ulike grunner, de aller fleste av dem sentrale i årets SF-utgave.

Jakob Busk (skade), Alexander Gabrielsen (skade), Yaw Amankwah (skade), Lars Grorud (skade), Eirik Lamøy (hjemme med gravid kone), Cheikhou Dieng (karantene), Erik Mjelde (karantene) og Pål A. Kirkevold (karantene) er alle uaktuelle for kveldens kamp mot medaljejagende Viking.

Tre kvarter før kampstart får sb.no også beskjed om at keeper Andreas Gundersen har måttet gi seg med skade under oppvarming. Gary Hogan står derfor i mål.

Les også: Sliter fortsatt med lysken

Angret på USA-opphold

Det åpner opp muligheten for unge Eirik Offenberg, som ventes å bekle én av tre midtstopperplasser i SFs startoppstilling i dag.

Han hadde allerede i fjor sommer bestemt seg for å reise til USA for å spille fotball og studere på college. Dit reiste han også som planlagt i starten av august. Men det stemte ikke helt. 19-åringen ville tilbake til Norge og SF. Nå har han tatt seg et friår for å satse på fotballen.

– Jeg følte at jeg hadde greie muligheter i SF, og ville ikke la sjansen gå fra meg, sier Offenberg, som slet ut sine første par fotballsko i GØIF-drakta.

SF-trener Lars Bohinen er glad for at den unge midtstopperen vendte tilbake til Sandefjord. Han liker det han ser av lysluggen på treningsfeltet.

– Det er gull for oss at Eirik kom tilbake, spesielt når vi har en del fravær på midtstopperplass. Han har vært såpass bra på trening at vi velger å gi ham sjansen, sier SF-trener Lars Bohinen.

Førsteforsvarsjobb under lupen

19-åringen beskrives som en reflektert og klok fotballspiller av sjefen, som også framheves som en god førsteforsvarer. Og nettopp førsteforsvarsjobben har vært et heftig debattert tema bak dørene på Komplett Arena i det siste.

Trenerne har analysert alle baklengsmålene som SF har pådratt seg. Veldig mange av dem skyldes for dårlig jobb av førsteforsvarer.

– Vi er nødt til å bli mye bedre på det. Mye knyttes opp mot enkeltspillere og måten de håndterer jobben som førsteforsvarer. Det er vi nødt til å ta innover oss. I dag er det et av de viktigste punktene for hvordan vi ønsker å gjennomføre det defenisve arbeidet, sier Bohinen.

Les også: Nå må SF spille kortene sine rett 

Med en lang fraværsliste i en ganske tynn stall er treneren klar på at hver og en må prestere opp mot sitt beste om ikke SF skal reise hjem fra nok en bortekamp uten poeng.

– I dag er det ganske heftig, med åtte mann ute, der alle sammen nærmest ville gått inn i en førsteellever. Da er vi avhengig av en maksprestasjon, sier Bohinen.

Assistenttrener Ronny Holmedal (f.v.), hovedtrener Lars Bohinen og Kjell Rune Sellin på Torp før avreise til Stavanger lørdag.

Assistenttrener Ronny Holmedal (f.v.), hovedtrener Lars Bohinen og Kjell Rune Sellin på Torp før avreise til Stavanger lørdag. Foto:

Lover å ikke gjøre noe dumt

Eirik Offenberg har tenkt å bidra med sitt. Sandefjordingen, som i fjor var på utlån til Runar i 3. divisjon, har bilder på hvordan han best mulig skal løse utfordringen som ligger foran ham.

– Jeg skal trøkke til defensivt, gi alt og gjøre det enkelt når jeg får ball. Jeg skal ikke prøve på noe dumt, sier Offenberg.

– Det er veldig lovende det han har vist på trening. Så bra at vi tror dette valget kan få et bra utfall, sier Bohinen.

Artikkeltags