Etter å ha drevet marina i strandkanten på begge sider av fjorden i en årrekke (Hystad og Framnes), har jeg gjort en del erfaringer som jeg gjerne deler.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Farten i tranga har økt etter at skiltingen om sakte fart fra Asnes kom opp. Dette er jo heller ikke en spesifik fartsgrense, dvs den kan vanskelig håndheves.


Når jeg nå leser i avisen at man ikke kan sette en hastighet på 7 knop pga fergene og at man går for en fartsgrense på 10 knop blir jeg rimelig fortvilet, da dette vil gjøre det meget vanskelig næringsdrivende og båthavner ved fjorden.

Ved en hastighet på 10 knop er det ikke hekkbølgene fra fergene som er ett problem, men en stor fritids båt som lager hekkbølge på 1-2 meter sideveis, det er ingen bryggeanlegg som er dimensjonet for dette.


Man må i såfall forvente at Sandefjord kommune tar kostnaden ved eventuelle skader på båter og bryggeanlegg, og montasje av bølgedempere der det blir behov for det. 

Fartsgrensen fra Asnes til Framnes burde være på 7 knop. (Kan ikke dette gjennomføres burde skiltet med sakte fart bli stående, selv om dette ikke er en ideell løsning.) 

Ut fjorden fra Tranga bør det ikke være en egen fartsgrense. Fjorden blir her så bred at det ikke vil være noen risiko å tillate fri fart. Skal det være fartsbegrensning her bør den føles riktig og kunne håndheves.  Man må huske at Sandefjords fjorden er mye bredere enn både Vestfjorden og Mefjorden. 
Man må også ta i betraktning at det ikke er påbudt med fartsmåler i båt, og politiet har ingen mulighet til og foreta noen som helst hastighetsmåling.


Også må man tenke på sikkerhet, det kan rett og slett være uforsvarlig og kjøre i over 30 knop utenfor Kvernberget om det blåser, vi vil jo helst ikke ha noen alvorlig ulykker
Jeg håper fornuften seiere 

De begrensningene som ellers er foreslått slutter jeg meg til. Det bør være greie regler som både båtførere kan følge og politiet kan håndheve.

Frode Sørensen.

Frode Sørensen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.