(Nettavisen): En av de nye funksjonene er at vi skal forutse drivstoffprisene.

Det forteller Syver Orhagen og Sander Steiner Helgesen som i 2019 lanserte Drivstoffappen. Nå har appen 600.000 brukere, og det er nettopp brukerne som er med på å holde appen oppdatert.

På det flunkende nye kontoret i Hokksund utenfor Drammen står det to pulter som tilhører de 24 år gamle grunnleggerne av Drivstoffappen. Syver Orhagen og Sander Steiner Helgesen kommer begge fra utenfor Drammen, og har gått på samme barne- og ungdomsskole.

Idéen kom etter at guttene hadde fått lappen og kjøpt seg bil for første gang.

– Som sjåfør lurer man jo på hvor det er billigst drivstoff. Vi så at det ikke fantes noe ordentlig tilbud for å samle alle prisene, så da kom idéen om å lage vår egen app, sier Orhagen.

Fra før hadde de ikke noen erfaring med å utvikle apper. Den kompetansen har de leid inn, men designet er det guttene selv som har stått for.

Med fulltidsjobb ved siden av, rullet den første versjonen av appen ut i starten av 2019. Appen belager seg på såkalt crowdsourcing, altså at brukerne henter inn data for appen. Til gjengjeld tjener brukerne ti øre på å legge inn drivstoffprisen, og fem øre på å bekrefte en pris noen andre har lagt inn.

Dermed har andre brukere muligheten til å se drivstoffprisene, og sortere på nærmeste eller billigste stasjon. Nå skal appen imidlertid få et nytt utseende, og flere nye funksjoner. Den nye versjonen har guttene jobbet med i over et år. Oppgir man veldig feil pris, eller blir rapportert nok ganger, kan gründerne utestenge brukerne. Det er for å forsikre seg om at ingen legger inn feilinformasjon.

Stikker av fra regningen – nå må du betale på forskudd for bensin langs E18

Skal forutse drivstoffpris

Den nye versjonen rulles ut i løpet av kort tid. Det er flere funksjoner som vil være nytt for brukerne, men den funksjonen de gleder seg mest til å vise kundene, er en de har fått hjelp av bachelorstudenter ved NTNU til å utvikle.

– En av de nye funksjonene er at vi skal forutse drivstoffprisene. I starten tror vi ikke at vi kommer til å treffe på øre, men kronene skal vi nok få rett. Målet er å hjelpe kundene med spørsmålet om de skal fylle nå, eller om de bør vente en dag eller to, sier Helgesen.

I tillegg vil det komme en samleløsning for å se ladepriser for elbil. Det kommer godt med, når den ene medgründeren selv kjører Tesla.

– Det finnes ingen app som samler alle ladeprisene. Det skal vi nå tilby. I tillegg har vi som mål at vi skal bli den appen sjåfører går inn på for å få all informasjon, som trafikkuhell og kontroller, sier Orhagen.

Samtidig vil den nye versjonen inneholde informasjon om hvilke fasiliteter bensinstasjonene har, pris for å fylle drivstoff på båten, og muligheten til å legge inn rabattkort for å få en ferdig utregnet literpris.

Store svingninger i drivstoffprisen: – Vi skjønner veldig godt at mange reagerer

Ingen lønn - enda

Drivstoffappen tjener penger på premium-abonnent som kundene kan kjøpe. Foreløpig har guttene ikke tatt ut noe utbytte fra selskapet.

– Alt vi tjener går inn i å utvikle appen videre. Vi har foreløpig ikke tatt ut noen penger, og det er ikke det viktigste for oss nå heller. Vi har en forutsigbar inntekt med jobb ved siden av, fokuset nå er på å få appen best mulig, forklarer Helgesen.

– Men kunne dere tenkt dere å ha dette som en fulltidsjobb?

– Det er nok å gjøre til å ha en fulltidsjobb. Vi jobber ofte flere timer etter vår egen jobb, så det blir jo mange timer av fritiden som går med på dette, sier Orhagen.

– Har dere fått noe tilbud om å bli kjøpt opp enda?

– Ja, men vi takket nei. Det spørs på tilbudet vi får, sier Helgesen.

Billig drivstoff: Syv kroner mindre per liter sammenlignet med før sommeren