Gå til sidens hovedinnhold

Sånn vil jeg stoppe frafallet i videregående

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

<strong>Skolen er ikke det første jeg tenker på i sommerferien, men den er viktig likevel. Ei god venninne av meg har ikke sommerferie. Hun droppet nemlig ut i våres.</strong>

Tre av ti ungdommer dropper ut fra videregående før de blir ferdige. Det er ofte svakere elever som slutter. Mange ender opp blant arbeidsledige og etter hvert uføre.

Flere slutter på grunn av ting ikke har så mye med skolen å gjøre. Psykisk helse, rus, problemer hjemme, graviditet. Skolene må ha bedre støtte til elever som trenger annen hjelp enn det læreren kan gi. Skolene må bli enda bedre til å gi elever som trenger det, tilpassa opplæring.

Vi i Venstre vil gi støtte mye kjappere enn i dag. Jeg vil foreslå tre konkrete tiltak så flere elever fullfører videregående:

• Jeg vil at alle skal få mulighet til å ta enten fagbrev eller studiekompetanse på skolen. De som ikke får lærlingplass, fortjener et bedre tredje år på videregående, så de faktisk kan få noe ut av det.
• Vi i Venstre vil gjøre det lettere å ta opp igjen fag fra videregående i sommerferien om du stryker. Da taper du ikke et helt år.
• Jeg ønsker at vi endrer fraværsgrensa. Sånn den er blitt vil de som ikke slet, nå slite, og de som slet, sliter nå mer. Noen dropper faktisk ut på grunn av fraværsgrensa.

Kommentarer til denne saken