1: Thelma Fossengen Bjørnefjell (4) er tross sin unge alder en ivrig sopplukker. Her holder hun en rødnende fluesopp.  2: Mange mener nok at stanksoppen, som er uspiselig, har en snodig form.  3: Dette er en brunskrubb. Den er spiselig, og er best som ung og fast i kjøttet.  4: Kurv, kniv og børste er nyttig å ha med seg på sopptur.   5: Kantarellen er en meget god matsopp. 6: Her sees en delt potetrøyksopp, som er giftig. Røyksopper som er helt hvite inni kan derimot spises. 7: Gulkremle er en spiselig og god sopp. Det synes nok brunsneglen også. 8: Honningsopp er giftig. Den er også en av skogens verste fiender, ettersom den bryter ned levende trær.8KILDE: TERJE FOSSENGEN, Alle foto: Linda Hansen

På jakt etter skogens skatter

Liker du spenning, samhold og frisk luft? Og har lyst på noe ekstra godt til middagen? Da kan en sopptur med familien være en god idé.
Publisert