En riktig avgjørelse

Oslofjord Convention Center eies av Brunstadstiftelsen som har mange bindinger til Brunstad Christian Church.

Oslofjord Convention Center eies av Brunstadstiftelsen som har mange bindinger til Brunstad Christian Church. Foto:

Det er min oppfatning at det må være en tålegrense for hvor mye toleranse vi skal utvise overfor intoleranse.

DEL

MeningerBlir vi så tolerante at vi godtar diskriminering, ufin oppførsel og udemokratiske virkemidler, så gjør vi oss sårbare for ekstremister og udemokratiske bevegelser.

Historien har flere eksempler på samfunn som har raknet innenifra.

Det er derfor prisverdig at Norges Håndballforbund tar grep og bryter samarbeidet med Oslofjord Arena. Det er intet mindre enn vårt samfunns fineste vev som står på spill i denne saken.

Til tross for hva Oslofjord Convention Center (OCC) selv hevder, så er organisasjonen spunnet ut av vevstolen til Brunstad Christian Church (BCC), og den menigheten har et svært negativt syn på homofili. Da hjelper det lite at ansatte selv viser til at OCC selv er imot diskriminering.

OCC eies av Brunstadstiftelsen, og der fletter vedtektene eierstrukturen inn menighetens verdier og alt hva den står for.

Håndballforbundet har med sin avgjørelse utvist menneskelighet.

LES SAKEN HER: Håndballforbundet vraker Oslofjord Arena


Det viktigste idrettsorganisasjoner gjør, er å ta vare på våre unge, og det beste de kan gjøre, er å være en trygg arena for kameratskap og identitetsbygging. De er en del av vår infrastruktur, og de skal forvalte noe av de fineste og mest sårbare vi har: Barn og unge.

Da er det selvsagt problematisk at mange kamper og arrangementer skal legges til stevnestedet til en menighet som ikke engang godtar at homofile deltar i gudstjenester og minnesamvær. Det bryter med våre viktigste verdier om toleranse, og vi blir stilt overfor toleransens paradoks: Skal vi være så tolerante at vi godtar det som bryter ned toleransen og vårt demokratiske samfunn? Svaret må bli et tydelig nei.

Vi skal ta vare på våre unge uansett hva slags legning de har.

Selvsagt ville det bryte med idrettens verdigrunnlag om håndballkamper stadig ble lagt til et sted som så sterkt kan forbindes med Brunstad Christian Churchs negative syn på homofili og homofile. Hva skal unge homofile håndballspillere tenke om seg selv, om de stadig måtte spille på et slikt sted?

Men dette gjelder jo selvsagt ikke bare håndballspillere.

Derfor kan Håndballforbundets avgjørelse nå få vidtrekkende konsekvenser for OCC. For må ikke andre organisasjoner og foreninger også ta vare på sine medlemmer?¨

LES OM DET HER: Nå vurderer enda flere organisasjoner å droppe Brunstad

Det har Brunstadstifelsen forstått. Nå har BCC signalisert at de innen to år vil klippe vevstrådene til Oslofjord Convention Center. Det blir spennende å se hva slags løsning de i så fall kommer fram til. Skal Brunstad fortsatt være et stevnested?

LES OGSÅ: Det brenner under føttene til OCC. Om to år skal båndene til menigheten være brutt.

Jeg tror det hadde vært langt bedre og enklere om menigheten i stedet tok en diskusjon om sitt syn på homofili.

Det er likevel spesielt å lese Ole T. Hoelseths innspill der han mener min kommentar om denne saken lørdag er «utålelig» og der han ilegger meg mange meninger jeg ikke har.

LES HVA HAN MENER HER: Skal vi heretter boikotte alt som er eid av kristne, jødiske og muslimske organisasjoner, som har holdninger vi ikke liker?

Håndballforbundet har med denne saken ikke først og fremst boikottet menigheten på Brunstad, de har aktivt tatt grep for å ta vare på sine egne medlemmer – og da aller mest de unge og sårbare.

LES MIN LØRDAGSKOMMENTAR HER:

Brunstadstiftelsen bør selv bryte med menigheten


Artikkeltags